Един в болница и грешки от фаворитите белязаха драматично начало на Рали Сливен

Един в болница и грешки от фаворитите белязаха драматично начало на Рали Сливен

Първото участие на Рали Сливен в календара на Intercontinental Rally Challenge (IRC) започна драматично след напрегнат суперспециален вечерен етап в града. Под звездите до Сектор „А“ на стадион Хаджи Димитър се събраха повече от 5000 зрители, които наблюдаваха пилотите от IRC и родния рали шампионат, а още петият стартирал автомобил Citroen Saxo на екипажа Георги Лазаров/Динко Георгиев излетя от трасето и се удари в дърво. Лазаров бе в шок, но след светкавична реакция от страна на организаторите бе откаран в болница за повече изследвания. По-късно стана ясно, че е получил мозъчно състресение и травма на ръката.

Надпреварата бе рестартирана след около половин час, като след това последваха грешки от страна на сочените за фаворити български екипажи.. Екипажът Крум Дончев/Петър Йорданов (Peugeot 207 S2000) изпусна завой и загуби поне 20 секунди, докато успее да се върне в правилното трасе. След това Петър Гьошев/Димитър Спасов (Peugeot 207 S2000) излетяха от трасето и за щастие всичко се размина само с разбита предна част на автомобила, но също изгубиха много време. Димитър Илиев/Янаки Янакиев също изпуснаха фаталния ляв завой, на който много от състезателите изгубиха време, но бързо се ориентираха в ситуацията и продължиха.

След като всички водещи пилоти направиха сериозни грешки, победител в първата скоростна отсечка на рали Сливен стана турският екипаж Ягиз Авджъ/Бахадир Гюченмеж (Ford Fiesta S2000) с време 2:00.5 мин. На второ място се класира екипажът Игнат Исаев/Милен Илиев (Mitsubishi Lancer Evo 9) с време 2:00.6, само на една десета от секундата зад лидерите. Трети завърши етапа румънският екипаж Марко Темпестини/Дорин Пулпеа (Subaru Impreza R4) за 2:01.0 минути.

Ралито продължава в събота с първия етап Моллова гора, който е с начален час 10:30.

Сходни публикации

title="Ограничения по пътищата за рали "България""
Ограничения по пътищата за рали „България“
Христов и Тодорова стартират в Световната купа 2012
Льоб победи Вале Роси на рали Монца
От Хисаря започва втората половина на родния шампионат по автомобилизъм
Марк Кома пръв при моторите на Дакар
Голямото каране!
Honda начело на първите MotoGP тестове
Марко Симончели влиза в залата на славата
FIM иска да увеличи броя на жените в мотоспорта


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*