FIM иска да увеличи броя на жените в мотоспорта

FIM иска да увеличи броя на жените в мотоспорта

Федерацията ще прави това обучение заедно с комисията за жените в мотоспорта CFM. Преподаватели на курсовете ще бъдат звезди от мотоспорта и опитни инструктори.

– С голямо удоволствие искам да съобщя, че FIM организира няколко тренировъчни лагера за обучение за обучение на дами за мотоциклетни състезания на писта през 2014 г. – каза диресторът на CFM Нита Корхонен. – Това ще стане  в партньорство с компаниите BMW Motorrad и Bike Promotion. Първия в света такъв лагер за момичета бе направен през октомври миналата година в Албасете. Той надхвърли очакванията ни. Момичетата, които участваха в него, получиха големи знания и опит за бъдещето. Отзвукът бе толкова голям, че нашата комисия реши тази година да организира няколко такива лагери за подготовка, за да могат младите дами да повишат майсторството си. Доволни сме от партньорството с BMW Motorrad, които миналата година ни предоставиха мотоциклети S1000RR. Затова тази година отново ще сме заедно, а също се работим и с фирмата Bike Promotion.

Първият такъв лагер ще бъде организиран в Алмерия, на пистата и извън нея от 17 до 19 февруари. Както в Албасете през 2013 г., сред инструкторите ще бъдат големи звезди като членът на комисията  CFM към FIM Мария Костело – два пъти финиширала на подиума в ТТ на остров Ман, която 4 години задържа рекорда за обиколка на трасето на острова от дама, който е записан в Книгата за рекорди на Гинес.

Сходни публикации

title="Жените в Иран вече могат да се състезават с мотори"
Жените в Иран вече могат да се състезават с мотори
Марк Кома пръв при моторите на Дакар
Голямото каране!
Honda начело на първите MotoGP тестове
Марко Симончели влиза в залата на славата
Да оплевим градината с Бруки


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*