Ограничения по пътищата за рали „България“

Ограничения по пътищата за рали „България“

– Промени в организацията на движението в някои участъци от пътната мрежа в Софийска и Пазарджишка област

– Те се налагат поради провеждането на скоростните етапи на Международно автомобилно рали “България» – 2012 г., кръг от Европейския рали шампионат

В Софийска и Пазарджишка област на 8, 9 и 10 юни /от петък до неделя/ ще бъдат затворени за движение следните участъци от третокласни и общински пътища:

Софийска област:
На 8 юни /петък/ от 11.00 до 15.30 ч. ще бъде спряно движението в участъка от с. Бели Искър в посока «Боровец» и обратно за провеждане на свободна тренировка на състезателите /шейкдаун/. От 19.00 до 22.00 ч ще бъде затворена отсечката от стария център на курортен комплекс «Боровец» до с. Бели Искър за провеждане на специален скоростен етап.

На 09  и 10 юни /събота и неделя/: От 09.00 до 17.00 ч  в събота и от 09.00 до 13.20 ч  в неделя  ще бъде затворена в двете посоки  отсечката от общински път между с. Бели Искър и  КК «Боровец»  и  участъкът от КК «Боровец»  до с. Радуил.

От 09.50 до 18.00 ч в събота и от 07.45 ч до 15.15 ч. в неделя ще бъде спряно движението в участъка от третокласен път между пътен възел «Мухово» на автомагистрала «Тракия», през с. Мухово, махала Любница, махала Нейкьовец и с. Церово.

В събота от 10.30 ч. до 18.30 ч.  и в неделя от 07.00 ч.  до 15.00 ч. ще бъде затворена за движение отсечката от разклона за крепост “Траянови врата” на първокласен път № 8 /Калотина – Кап. Андреево/ в посока с. Горно Вършило, с. Славовица и обратно.

Пазарджишка област:
На 9 и 10 юни /събота и неделя/

В събота от 10.35 ч. до 18.35 ч.  и  в неделя  от 07.00 ч. до 15.10 ч.  ще бъде затворен за движение общинския път през селата Горно Вършило и Долно Вършило, след което трасето продължава в Софийска област. Няма обходен маршрут за с. Горно Вършило.

От 09.55 ч.  до 17.55 ч  в събота и от 07.45 ч. до 15.45 ч в неделя ще бъде спряно движението в участъка от третокласен път между селата Лесичово и Мухово /трасето  на състезанието продължава в Софийска област/ и участък от третокласен път от с. Церово до път III-803. Обходен маршрут: пътуващите от и до с. Лесичово могат да преминават по магистрала „Тракия” през пътен възел „Калугерово”. Обходен маршрут за с. Мухово няма.

По време на състезанието се забранява престоят и паркирането на автомобили, както и присъствието на зрители  на трасето на магистрала „Тракия”. Определени са зоните на зрителите, паркингите, оповестени са минималните възможности за обходни маршрути по време на провеждане на състезанието. Организаторите и полицейските служители, които охраняват трасето, информират гражданите, желаещи да наблюдават ралито, че могат да заемат места не по-късно от 2 часа преди затваряне на участъка на съответния скоростен етап.

«Пътна полиция» призовава гражданите да спазват точно указанията за безопасност, за да не бъдат допусканиа  нежелателни инциденти. Наблюдението на състезанието да се извършва само на безопасните места, отразени в пътна карта, разпространена от организаторите. Забранява се излизането на състезателното трасе по какъвто и да е повод. Да се осъществява непрекъснат пряк контрол върху присъстващите деца от страна на придружаващите ги.

Сходни публикации

title="Един в болница и грешки от фаворитите белязаха драматично начало на Рали Сливен"
Един в болница и грешки от фаворитите белязаха драматично начало на Рали Сливен
Христов и Тодорова стартират в Световната купа 2012
Льоб победи Вале Роси на рали Монца
От Хисаря започва втората половина на родния шампионат по автомобилизъм
Марк Кома пръв при моторите на Дакар
Голямото каране!
Honda начело на първите MotoGP тестове
Марко Симончели влиза в залата на славата
FIM иска да увеличи броя на жените в мотоспорта


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*