Триумф на Майкъл Иванов и Хакан Халми

Триумф на Майкъл Иванов и Хакан Халми

Две български победи имаше на мотополигона в Троян за Гран При на България. В клас МХ85 за европейско първенство и двата манша спечели Майкъл Иванов, а в по-малкия – МХ65 см най-бърз бе Хакан Халми.

В МХ85 подиумът за България бе двоен, тъй като на Майки му асистираше друг български пилот – завърналият се на трасето монтанчанин Иван Петров. В първия манш надмощието на Майкъл бе тотално и той финишира с голяма преднина пред Петров. Във втората надпревара двамата направиха невероятно шоу. Още при старта Майкъл дръпна напред, но плътно зад него бе Иван. Караха колело в колело. Петров пробваше да го изпревари с непрестанни атаки. Успя да го задмине и поведе, като отвори прилична разлика. Двамата обаче влязоха в трафик от изостанали пилоти. Майки пробва атака и тя бе успешна. Той отново бе лидер и финишира като победител в Гран При на България.

Всъщност така се повтори сценария от 6 май в Румъния, когато двамата отново бяха един след друг и в двете надпревари. Така Майкъл продължава да е лидер във временното класиране, а само на 7 точки след него е Иван Петров.

С победата си Хакан Халми излезе на терто място в класирането при 65-кубиковите машини.

източник: motoclub.bg

Сходни публикации

title="Голямото каране!"
Голямото каране!
FIM иска да увеличи броя на жените в мотоспорта
Buell влиза в WSBK
FIM обнови календара на MotoGP-2014
Комисията за WSBK одобри нови правила


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*