Комисията за WSBK одобри нови правила

Комисията за WSBK одобри нови правила

Комисия за световния шампионата на супербайк WSBK одобри доста изменения в правилата на шампионата.

Целта според FIM е да се направи постепенна хармонизация между правилата на шампионатите WSBK и MotoGP. Желанието на централата е те да бъдат максимално близки едни до други.

Някои предложения за промени вече са приети от комисията за WSBK, а други ще се дискутират на следващото заседание на 10 декември в Мадрид. Там се планира да се изработи и представи окончателната версия на правилата за класовете Superbike, Supersport и Superstock 1000 в сериите WSBK.

Засега са одобрени следните промени. Първото е, че за пилотите с договори ще има ограничения за тестовете. Второ – ще бъде преразгледан форматът на совбодните тренировки и квалификациите, като целта е да се приближат до формата на MotoGP. Ще бъде преразгледана и процедурата на старта на състезанието, като се осигури възможност за бърз рестарт, когато това е необходимо (при червен флаг, показан не заради приордни условия). Ще бъде максимално времето за отваряне на питлейна. Четвъртото правило е, че състезанията в класовете Superbike и Supersport ще бъдат автоматично намалени с две обиколки, ако вали дъжд.

Времето, отделено за състезанията в неделя, в трите класа Superbike, Supersport и Superstock 1000, ще бъде намалено до четири часа – от 10.30 до 14.30 ч.

Ще бъдат въведени и наказателни точки, които ще се трупат по време на годината. Тази система ще бъде приета за всички шампионати под екидата на FIM.

източник: motoclub.bg

Сходни публикации

title="Голямото каране!"
Голямото каране!
FIM иска да увеличи броя на жените в мотоспорта
Buell влиза в WSBK
FIM обнови календара на MotoGP-2014
МотоGP: Оперираха ключицата на Педроса


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*