Buell влиза в WSBK

Buell влиза в WSBK

От Eric Buell Racing (EBR) официално потвърдиха, че от 2014 г. ще се състезават в световния шампионат на супербайк WSBK.

Те ще стартират с мотоциклета EBR 1190RX. Новият отбор в WSBK ще оглави Клаудио Кинтарели, който е и собственик, а Джулио Барди става тийм мениджър. Отборът ще се състезава под името Team Hero EBR. През сезон 2014 тимът ще бъде от два мотоциклета, които ще карат двама от най-опитните пилоти в американската серия AMA Superbike – Арон Йейтс и Джеф Мей.

Барди казва: „Радваме се да обявим нашите планове за шампионата през 2014 г. в сериите World Superbikе. Сжеф и Арон са бойци, които се сражават в първите редици и са го доказвали многократно в AMA Superbike. Те ще донесат състезателния дух в нашия тим. По време на шампионата ни предстои много работа, но през февруари, за първия старт в Австралия ще сме напълно готови.“

Двамата пилоти са ветерани в мотоспорта. 30-годишният Мей се състезаваше с EBR през последните два сезона, а 40-годишния Йейтс само този сезон в тима Team Hero EBR в американските серии.

източник: motoclub.bg

Сходни публикации

title="Марк Кома пръв при моторите на Дакар"
Марк Кома пръв при моторите на Дакар
Голямото каране!
Honda начело на първите MotoGP тестове
Марко Симончели влиза в залата на славата
FIM иска да увеличи броя на жените в мотоспорта


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*