Лимитирана пощенска марка по повод Световния шампионат по мотокрос фрийстайл

Лимитирана пощенска марка по повод Световния шампионат по мотокрос фрийстайл

Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров валидира илюстрована пощенска карта на тема „Световен шампионат по мотокрос фрийстайл“. „Това, което правят състезателите по мотокрос фрийстайл е на границата на спорта и изкуството. Затова съм щастлив, че чрез филателното изкуство ще отбележим домакинството на България на финалния кръг в Световния шампионат“, каза по време на церемонията заместник-министърът.

Темата мотоциклетизъм е сравнително рядка в българското маркоиздаване. До този момент са издавани две пощенски марки – за Европейска купа по СУПЕРМОТО- GRAND PRIX BULGARIA (писта Долна Митрополия-Плевен) през 2009 г. и за Рали Дакар 2011.

По повод „Нощта на скоковете“, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията издава пощенска карта в колекционерски тираж от 733 броя. Художник на проекта е Люба Томова. Първото издание, което бе подпечатано от Георги Тодоров, беше една от наградите в томбола, която бе организирана на 14 декември за зрителите на състезанието между летящите мотоциклети.

Сходни публикации

title="Карай най-новите мотори YAMAHA на писта!"
Карай най-новите мотори YAMAHA на писта!
„Мото Ангели“ помагат на децата във Варна (видео)
Мотори борци, самбисти и джудисти
Най-големият мото фестивал в Европа ще тресе Австрия
Мото протест „Без камиони през почивните дни“


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*