18-годишен на старта на рали Дакар 2014 с ATV

18-годишен на старта на рали Дакар 2014 с ATV

Аржентина е страната, която доминира в ATV категорията на рали Дакар от 2010 додина насам с фамилията Патронели, може би ще ни даде състезателя на бъдещето – Йеремиас Гонзалез Фериоли, който отпразнува 18-ия си рожден ден на 12 декември 2013.

Неговото рали Дакар все още не е започнало, но Йеремиас вече разби един рекорд – заставайки на старта в Росарио на 5 януари 2014, той ще стане най-младият състезател в историята на пустинния маратон. Въпреки това, младежът все още не е под напрежение. „Намирам участието си за много забавно, но мотивацията ми е огромна. Рали Дакар е моята цел от 2010 година, когато дебютирах в аржентинския оф-роуд шампионат”.

Да бъдем точни, Йеремиас Гонзалез Фериоли няма да се състезава като някой богат глезльо, на когото татко му е платил да кара в рали Дакар. Неговите способности като ATV пилот впечатлиха доста по-опитни пилоти – младежът е двукратен вицешампион на Аржентина, а в надпреварата Desafio Ruta 40 това лято, Йеремиас завърши на 6-о място в ATV класа, изпреварвайки опитни състезатели като Даниел Мацуко. С това си класиране, младият талант спечели Dakar Challenge, което му даде неочакван достъп до старта на рали Дакар 2014, при това, все още на 17-годишна възраст.

Преди да осъществи мечтата си, обаче, Йеремиас трябва да преодолее едно малко препятствие – да изкара книжка за мотоциклет, за да може безпроблемно да се придвижва по пътищата на Боливия и Чили, където, за разлика от Аржентина, режимът за управление на ATV е по-затегнат. Въпреки всичко, намек за притеснение не се усеща и тук – „Ще празнувам 18-ия си рожден ден с вкусно барбекю, моето семейство и някои приятели, макар приоритет да са тренировките. Ще отида на изпита, но и да не се справя, до техническия преглед имам шанс да се явя още веднъж”.

Сходни публикации

title="Марк Кома пръв при моторите на Дакар"
Марк Кома пръв при моторите на Дакар
Рали Дакар: победителите от 1979 до днес (МОТОЦИКЛЕТИ)
Рали Дакар: Четвърта победа на Марк Кома
Рали Дакар: Три машини Honda в Топ 10
Руснак дебютант с етапна победа в клас ATV на рали Дакар 2014


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*