Триумф за Ценков и Вачков на рали “Мароко”

Триумф за Ценков и Вачков на рали “Мароко”

Българите с победа в класа си, втори и трети в генералното класиране при ATV.

Изключително успешно за Петър Ценков и Младен Вачков премина тазгодишното издание на рали “Мароко”. В най-голямото африканско оф-роуд рали, събрало на старта си над 170 машини, Петър Ценков повтори миналогодишния си триумф и завърши втори в генералното класиране при ATV-четириколките. Неговият съотборник Младен Вачков се представи също брилянтно, записвайки трето място още с дебютното си състезание в Африка. Нещо повече, българските ATV-пилоти са с двойна победа в категорията за четириколки с 4х4 задвижване.

Нашите състезатели трябваше да премерят сили с едни от най-силните състезатели на планетата, които традиционно използват рали “Мароко” за финален тест преди “Дакар”. В продължение на една седмица, Ценков и Вачков трябваше да преодолеят 3000 км, половината от които състезателни етапи сред пустинята и тежките каменисти трасета в Мароко. Въпреки съпътстващите ги технически проблеми, българите устискаха мъжки до края на надпреварата, поднасяйки поредния оф-роуд успех за България. След финала, и двамата бяха единодушни, че за добрия резултат е помогнало участието им като екип – карайки заедно, а не състезавайки се помежду си.

Рали “Мароко” бе последното голямо изпитание за Петър Ценков и неговият съотборник от Рали рейд.БГ Младен Вачков преди старта на рали “Дакар” 2012, който ще бъде на Нова година в Буенос Айрес. Пустинният мегамаратон ще отведе състезателите през Аржентина, Чили и Перу. Ще ви припомним, че в тазгодишното издание на рали “Дакар”, Петър Ценков стана първият българин достигнал успешно до финала.

За следващия “Дакар” българите отново ще разчитат на подготвени ATV-четириколки Can-Am Renegade с 800-кубиков двигател и 4х4 задвижване. Такива машини двамата пилоти използваха и при успеха си в Мароко.

Сходни публикации

title="Вачков: Започнах състезанията заради бас"
Вачков: Започнах състезанията заради бас
Петър Ценков и Младен Вачков ще участват в рали “Мароко”
Победа и две втори места за българите на 18-то рали “Бреслау”
Зорница Тодорова спечели престижното рали „Тунис“
Марк Кома пръв при моторите на Дакар
Голямото каране!
Honda начело на първите MotoGP тестове
Марко Симончели влиза в залата на славата
FIM иска да увеличи броя на жените в мотоспорта


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*