2012 BMW S1000RR (+видео)

2012 BMW S1000RR (+видео)

Преди около две години BMW Motorrad изуми всички експерти, следящи пазара на мотоциклети. Тогава немската компания проби в класа на еднолитровите пистови байкове с дебюта на S1000RR, като постави недостижимо високо летвата за конкурентите си. Фактите говорят сами за себе си – една от най-високите мощности, най-добро съотношение цена-качество и непрестанен ръст в продажбите в глобален план.

Вече наясно с формулата на успеха, фирмата представи обновление на байка за идната 2012 година. Макар и по отношение на дизайна и задвижващия агрегат, все още развиващ максимална мощност от 192 конски сили, ситуацията да остава непроменена, 2012 S1000RR предлага доста нови решения по окачването, рамката и електронните системи. Най-сериозни изменения са настъпили в предната част на байка – ъгълът на наклон на вилката е леко намален, а окачването е по-твърдо, благодарение на нови амортисьори.

Впечатление правят и уголемените отвори за въздух в близост до водача, както и преподреденото кормило. Електронните подпомагащи системи, като ABS и ESP, са претърпяли лека оптимизация, включваща най-съвременния софтуер на производителя. Леки промени има и във формата на изпускателната система, а що се касае до визията, най-значимо е предлагането на няколко нови цветови схеми.

Очаква се до няколко дни BMW да съобщи официални стартовите цени за новия S1000RR, а според предварителни анализи основните му конкуренти ще са италианските предсавители MV Agusta F4R и Ducati Panigale 1199, които имат сходни технически и финансови параметри.

източник: autoclub.bg

Сходни публикации

title="2013 BMW F800GS Adventure"
2013 BMW F800GS Adventure
Официално: Юбилейният мотор BMW R 1200 NineT (+видео)
BMW обединява сили с индийския мотоциклетен производител TVS
Нов боксерен двигател от BMW
BMW с нов супербайк за WSBK


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*