Отменя се дебюта на Асеновград в Eндуро шампионата

Отменя се дебюта на Асеновград в Eндуро шампионата

Планираното на 22 – 23 юли 2011 в Асеновград състезание, кръг от Българския ендуро шампионат, се отменя. Така втори кръг в календара става Добринище.

Състезанието бе очаквано с огромен интерес от местната публика и до последния момент организаторите от мотоклуб „Торнадо” се опитваха да намерят решение. Финансовите затруднения наложиха едни от най-атрактивните трасета в България да останат без състезатели. Асеновград, намиращ се в подножието на Родопите, е един от най-интересните за ендуро райони, който никога не е посещаван от кръг на РШЕ. Местния клуб „Торнадо” има огромен опит в организацията на мото събития, които винаги са с изключително висока посещаемост, но недостатъчната финансова подкрепа отмени събитието.

Комисия Ендуро и мотоклуб „Торнадо” се извиняват на всички състезатели и фенове, които планираха да посетят състезанието! Надяваме се при промяна на ситуацията и осигуряване финансово на кръга да го проведем на нова дата.

Промяна има и в датите на кръга в Шумен, който се изтегля с 1 седмица по-късно на 23 -25 септември 2011. Промяната на шуменския кръг се дължи на промяна на датите на състезанието по Еднуро в Македония – Купа на нациите. Решението за тази промяна е взето от  Балканския Мотоциклетен Съюз (BMU).

източник: enduro.bg

Сходни публикации

title="8 кръга за Световния ендуро шампионат през 2012 година"
8 кръга за Световния ендуро шампионат през 2012 година
Мартин Иванов спечели II кръг на националния ендуро шампионат
Гърци и австралиец на старта от Националния ендуро шампионат
Голямото каране!
FIM иска да увеличи броя на жените в мотоспорта
Buell влиза в WSBK
FIM обнови календара на MotoGP-2014
Комисията за WSBK одобри нови правила


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*