Гърци и австралиец на старта от Националния ендуро шампионат

Гърци и австралиец на старта от Националния ендуро шампионат

Силно гръцко участие и дори екзотичен за българските стандарти състезател от Австралия очакват организаторите на втория кръг от Националния ендуро шампионат на 6-7 август край Добринище. През миналата година в надпреварата стартираха деветима гърци, като Янис Павлидис стана победител, при това с убедителна преднина, припомни Калин Кулев, председател на комисията по ендуро към Българска федерация по мотоциклетен спорт.

„Очакваме отново силни участници от Гърция. Има и един австралиец, който е като гост. Любопитно е, че три от общо седемте кръга на Световния ендуро шампионат тази година са на Балканите – в Гърция, в Турция и в Румъния. В България има терени и трасета, които са направо рай на ендурото. Заедно с нашите съседи България и Балканите могат да се превърнат в световен ендуро център“, каза Калин Кулев.

За момента не може да се каже колко точно състезатели ще застанат на старта. Крайният срок за подаване на предварителни заявки е до 24:00 часа в четвъртък, а правилникът разрешава и записване на място от 8:00 до 9:30 часа в събота. В съботния първи ден от надпреварата участниците трябва да се справят с 3 обиколки по 55 км (общо 165 км) ендуро тест сред природата.

В неделя е ендуро кросът по предварително подготвено трасе. Андон Чулев от MG Racing, който спечели първия кръг от ендуро шампионата край Казанлък, няма да може да стартира, тъй като преди време получи много тежка контузия на тренировка и пропуска всички състезания до края на сезона. Десният глезен на Чулев е счупен и 17-годишният талант претърпя операция, като в момента се движи с шина и патерици.

В негово отсъствие като фаворити за победата сред българите се очертават многократният шампион Георги Тодоров-Кокера и младият Мартин Иванов. Гръцките състезатели и австралиецът реално са неизвестни претенденти, но също биха могли да се намесят в борбата за призовите места.

Сходни публикации

title="8 кръга за Световния ендуро шампионат през 2012 година"
8 кръга за Световния ендуро шампионат през 2012 година
Мартин Иванов спечели II кръг на националния ендуро шампионат
Марк Кома пръв при моторите на Дакар
Голямото каране!
Honda начело на първите MotoGP тестове
Марко Симончели влиза в залата на славата
FIM иска да увеличи броя на жените в мотоспорта


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*