Осем коли и мотоциклет иззети при операция срещу автоджамбази

Осем коли и мотоциклет иззети при операция срещу автоджамбази

Мотоциклет, един откраднат автомобил и други седем – с интервенции на рамата, са иззети при спецакция на  полицейски служители, съобщиха от МВР. Операцията е проведена на територията на Ботевград.

На 15 ноември криминалисти от областната дирекция проведоха специализирана полицейска операция по линия „престъпления с МПС“, в хода на която са претърсени адреси в Ботевград и селата Трудовец и Врачеш.

Установени и иззети били общо осем леки автомобила- шест от тях с марката Suzuki Vitara, един Volkswagen Passat и джип Landrover Discovery, както и кросов мотоциклет с неустановена марка и модел. От извършените справки в масивите на МВР е установено, че откритият в с. Врачеш лек автомобил Suzuki Vitara, без регистрационни табели,  е противозаконно отнет и обявен за общодържавно издирване от столичното Девето РУП на 7 ноември.

На същия адрес, обитаван от криминално проявения П.З. с прякор Текезара /28г./, са установени и иззети още три леки автомобила Suzuki Vitara, всичките с интервенции на идентификационен номер „рама“.

Петият автомобил от същата марка е иззет при претърсването на адреса на криминално проявен 30- годишен мъж в Ботевград, а шестият- в имота на роднина на Текезара в с. Врачеш, заедно с паркиран в задния двор джип Landrover Discovery, който освен с интервенции бил и с демонтирани производствена табела и стикер на предното стъкло. Кросовият мотоциклет е иззет от адрес в с. Трудовец, обитаван от 30- годишен криминално проявен и осъждан мъж. Осмият автомобил – Volkswagen Passat, е иззет в близост до гробищата в Ботевград, като по документи, представени от собственика му същият е модел 1999г., а видимо от маркировката е 2003г.

Текезара е задържан с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Работата по пълното документиране на инкриминираните деяния продължава под наблюдението на районна прокуратура Ботевград.

Сходни публикации

title="Новите категории за управление на мотопеди и мотоциклети"
Новите категории за управление на мотопеди и мотоциклети
Нови 173 камери на пътя
Десетилетие на действия за безопасност на движението по пътищата – 2011-2020г
Първи мото салон в София
2015 Yamaha MT-09 Tracer
Harley-Davidson Road Glide за 2015 г. се появява с гръм и трясък
Продават състезателен мотор Honda на 0 км.
Дизелов мотор – индийска работа


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*