Студенти от НСА помагат за Night of the Jumps

Студенти от НСА помагат за Night of the Jumps

На 14 декември, за трета поредна година, зала “Арена Армеец” в София ще приеме най-добрите майстори на акробатичните скокове с мотоциклет за финала на световния шампионат по мотокрос фристайл. Билетите за Night of the Jumps са пуснати в продажба от месец и 2000 вече са изкупени. Цената им е от 30 лв. до 80 лв.

За втора година в организацията на състезанието участват студенти от НСА. В знак на благодарност председателят на организационния комитет за Гран При на България Румен Петков връчи 60 безплатни билета за младежите и девойките – бъдещи бакалаври и магистри по специалността мотоциклетизъм. Завеждащият сектор “Авто Мото” в НСА доц. Владимир Илиев получи дарението в присъствието на част от своите студенти и шампиони в мотокроса Ангел Караньотов, Янко Ташев и Николай Йовчев. Присъстваше и една дама – третокурсничката Теа Маркова, която от година насам е прекъснала тренировките, но в скоро време ще се завърне на трасето.

Страната ни ще бъде домакин на финала на световния шампионат във фрий стайла още поне 3 години. Такъв е  подписаният договор с промоутъра. Президентът на БФМ Богдан Николов съобщи, че догодина състезанието ще бъде месец по-рано, в средата на ноември. През декември е много по-голяма вероятността от снеговалежи или продължителни дъждове. Тогава камионите, които превозват специалната пръст за трасето, ще нанасят с колелата си кал и вода, което много ще затрудни техническата подготовка. А тя е ограничена в рамките на 18 часа.  Около 1000 камиона с пръст ще бъдат разтоварени в залата.

източник: autoclub.bg

Сходни публикации

title="Карай най-новите мотори YAMAHA на писта!"
Карай най-новите мотори YAMAHA на писта!
„Мото Ангели“ помагат на децата във Варна (видео)
Бъди мото мачо, но хитро
Марк Кома пръв при моторите на Дакар
Мотори борци, самбисти и джудисти


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*