От Европейския съюз налагат сериозни изисквания към мотоциклетите под 125-кубика

От Европейския съюз налагат сериозни изисквания към мотоциклетите под 125-кубика

В края на миналата година се появи информация, че от 2016-та, интегрирането на ABS система ще бъде задължително за всички нови мотоциклети над 125 куб.см. Но сега изглежда, че двуколесните машини под тази кубатура ще бъдат подложени на някои изисквания в това отношение.

Според новото законодателство, от 1 януари 2016 година всеки един нов мотоциклет над 125 куб.см трябва излиза от завода с ABS система, а от 2017 година всеки един модел, подлежащ на първа регистрация.

Въпреки, че тази наредба не засяга машините под 125 кубика (в началото този проектозакон беше отхвърлен), ЕС има нещо предвид за повишаването на безопасността във всички мотоциклетни класове.

По-малките моторизирани двуколесни превозни средства с мощност от 50 куб.см или повече ще трябва да имат антиблокиращи (ABS) системи или комбинирани спирачни системи (механично свързани предна и задна спирачка, така че и двете колела да забавят движението си по време на спиране), въпреки че спирачното налягане няма да бъде регулирано (т.е. теоретично и двете колела все още могат да блокират).

Този регламент е ратифициран от Европейския парламент и Съвета на министрите на ЕС и следователно официално вече е в сила.

Сходни публикации

title="Как да не ни снимат камерите за скорост (видео)"
Как да не ни снимат камерите за скорост (видео)
Новият шампион в MotoGP: Сбъднах мечтата си
Честито, шофьори! Пак ще сменяме регистрационните номера на колите
Ако мъжете продаваха мотоциклети
FIM представя мототуризма в Европарламента


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*