FIM представя мототуризма в Европарламента

FIM представя мототуризма в Европарламента

FIM организира в Европарламента семинар под името „Изучете Европа – икономически и социални предимства на мотоциклетния туризъм“. Дебатите по време на семинара предизвикаха голям интерес сред парламентаристите.

Като домакини в семинара участваха евродепутатите Вим ван де Камп (Холандия) и Джим Хигинс (Ирландия). Освен това се събраха представители на различни градове и региони на ЕС, национални и общоевропейски институти, а също хора от мотоциклетния и туристическия отрасли. По време на семинара на участниците бяха разяснени икономическите и социални изгоди, който носи мототуризмът в Европа. С това е заеха представителите на ФИМ. Германската компания, специализирана в мототуризма – Touratech AG, разказа за своята история и за успеха на нейните туристически продукти в Европа. Презентацията направи изпълнителният директор Йохан Шанц и шефа на продажбите Мартин Викерт.

Всички членове на Европарламента подчертаха необходимостта от това гласът на мотоциклетистите да бъде чут от всички европейски институции. Матю Хеберигс от еврокомисията по туристическа политика призова участниците да представят своите проекти в областта на мототуризма в Еврокомисията, като едно от приоритетните направления за нея.

Имаше активни дебати, а в центъра на вниманието се оказа необходимостта от политическа поддръжка  и развитие на инфраструктурата за активиране на мототуризма. Във FIM са сигурни, че мототуризмът играе важна роля в поддържането на местния бизнес в различни региони на Европа, като предлага алтернатива на масовия туризъм. По мнение на FIM, това е валидно най-вече за отдалечените краища на Европа. Сега  FIM и федерациите в Централата, осъществяват няколко проекта в областта на мотоциклетния туризъм, като заедно с това изочава познавателния и икономически ефект. Например FIM Europe вече е инициирала редица проекти, като сертификацията на хотелите със званието Biker Friendly и възможността да се запази хотел чрез сайта на организацията. Също има и отпечатване на туристически карти, специално за мотоциклетисти, заедно с ADAC – най-големия автомобилен клуб в Германия и Европа.

източник: motoclub.bg

Сходни публикации

title="Карай най-новите мотори YAMAHA на писта!"
Карай най-новите мотори YAMAHA на писта!
Ducati EXPO 2015 в България
„Мото Ангели“ помагат на децата във Варна (видео)
Бъди мото мачо, но хитро
Първи мото салон в София


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*