Eлектрически мотоциклет поставя нов рекорд за скорост

Eлектрически мотоциклет поставя нов рекорд за скорост

Електрически мотоциклет на компанията “Мълния” наскоро постави нов рекорд за скорост за 1,3 мили в сухо езеро, достигайки скорост от 208 мили в час (335 км/ч). Това е нов рекорд не само за електрически мотори, но и за работещи с бензин.

Мотоциклетът записа 173.388 мили в час през 2010 г., след което напълно засенчва собствения си рекорд през 2011 г. и удря 206 мили в час.

Новият скоростен рекорд дава на Южнокалифорнийската компания Мълния и личен рекорд в производството на електрически мотоциклети.

Едно от най-важните неща за това постижение е, че мотоциклетът е захранван от преносими слънчеви панели. Електричката е снабдена с 48 кВтч батерия, която е прикрепена за борда. Машината демонстрира и впечатляващата си способност да спре.

Основен момент в инфовативен план е, че мотоциклетът може да се намирате далеч от електрическата мрежа за неопределено време.

Ако това ви звучи привлекателно, моторът ще бъде на разположение на обществеността в най-скоро време. Това е електрически мотоциклет, който постигна нов рекорд във време, когато останалите компании (за ел. машини) планират да получат в следващите 60 дни.

Сходни публикации

title="Електрически супербайк ще участва в Pikes Peak International Hill Climb"
Електрически супербайк ще участва в Pikes Peak International Hill Climb
KTМ представиха концептуален модел на електрически скутер
Електрически мотоциклет се вдъхнови от Porsche 911
Започва производството на уникалния мотоциклет ZecOO
Електрически мотоциклет с едно колело


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*