Електрически супербайк ще участва в Pikes Peak International Hill Climb

Електрически супербайк ще участва в Pikes Peak International Hill Climb

Първият канадски електрически пистов мотор – Amarok P1A ще вземе участие в тазгодишното състезание Pikes Peak International Hill Climb. Наричано още The Race to the Clouds (Състезанието към облаците), то представлява ежегодно автомобилно и мотоциклетно изкачване до върха на планината Pikes Peak в Колорадо.

Amarok P1A тежи 147 килограма и притежава мощност от 80 конски сили, задвижвани от 185V 7.4kWh литиево полимерни батерии. Той е проектиран да бъде „най-стабилният мотоциклет на планетата“. Моторът развива скорост до 190 км/ч. и докато други електрически байкове могат да се движат и по-бързо, производителите на Amarok се надяват именно на това състезание да успеят да докажат, че тяхната концепция работи. Мотоциклетът ще бъде управляван от шесткратния шампион Грег Трейси.

Pikes Peak Hill Climb е състезание по високо-планински път с дължина от 20 км без наличието на предпазни парапети и мантинели покрай шосето. Стартът е на 2700 метра надморска височина, като до финала денивелацията е повече 1500 метра. Крайната точка се намира на 4267 метра над нулата.

Сходни публикации

title="Първи мото салон в София"
Първи мото салон в София
2015 Yamaha MT-09 Tracer
Марк Кома пръв при моторите на Дакар
Голямото каране!
Harley-Davidson Road Glide за 2015 г. се появява с гръм и трясък


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*