KTМ представиха концептуален модел на електрически скутер

KTМ представиха концептуален модел на електрически скутер

На мото-изложението в Токио, KTM представиха концептуалния E-Speed. Изцяло електрическия скутер, базиран на същата технология, която притежава и Freeride E, концепцията на E-Speed е насочена конкретно към навлизане на KTM в пазара на градски мотоциклети.

KTM твърдят, че поразителния E-Speed е спортен бегач и неговите 15 конски сили и въртящ момент от 35 Nm му дават възможността да достига скорост от 80 км/ч. Прототипът се задвижва от ремък, а охлаждането е водно.

Електроенергията се съхранява в литиево-йонни батерии с капацитет 4,36 kWh като за пълното им зареждане са нужни 2 часа и директен достъп до електрически контакт.

Австрийците също така силно са наблегнали и на дизайна и окачването, които целят да потвърдят спортния дух на E-Speed и да го разграничат от обикновените градски скутери.

Стефан Пиерер, изпълнителен директор на KTM споделя: „Ние от KTM сме напълно убедени в електрическата мобилност като идеалното допълнение към конвенционалните двигатели. В дългосрочен период електрическото задвижване ще излезе на върха при късите разстояния, особено в области, които са силно чувствителни от екологична гледна точка, като откритата природа и в гъсто населени градски райони!“

„Превозни средства като E-Speed и Freeride E могат да помогнат на двуколесните машини да спечелят по-голяма приемственост в обществото. Не само заради своите екологични ползи, но и поради това, че са лесни за каране, пъргави и много забавни.“

Все още няма обявени продажни цени или дата на пускане на пазара на тази приятна машина, но заради фактът, че Freeride E все още не се продава, се чудим дали някога ще имаме шанса да видим E-Speed в представителсто на KTM.

Сходни публикации

title="Ducati EXPO 2015 в България"
Ducati EXPO 2015 в България
Първи мото салон в София
2015 Yamaha MT-09 Tracer
Harley-Davidson Road Glide за 2015 г. се появява с гръм и трясък
Продават състезателен мотор Honda на 0 км.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*