Harley-Davidson си подели с Apple правата върху Lightning

Harley-Davidson си подели с Apple правата върху Lightning

Компания Apple е получила част от правата върху търговската марка Lightning, принадлежаща на американската Harley-Davidson Motor Company. Постигнатите договорености действат само на територията на Европейския съюз и не важат за Съединените щати. За производителя на популярните мотоциклети остава правото да използва Lightning за облекло, оборудване и аксесоари, както и за услуги, свързани с тяхното обслужване.

Apple, от своя страна, вече може свободно да използва името на конектора, наречен Lightning, който заменя „традиционния“ 30-пинов конектор. До този момент Harley-Davidson еднолично притежаваше правата за употребяване на думата като търговска марка в почти всички сфери, включително в телевизията, за софтуер и др.

За условията на сделката все още няма информация.

Припомняме, че конекторът Lightning се използва в iPhone 5, четвъртото поколение iPad, петото поколение iPod touch и седмото поколение iPod nano. Lightning не може да работи с многобройните по-стари аксесоари за iPhone без специален преходник, който струва допълнителните 30 долара. Това, естествено, предизвика вълна от недоволство сред потребителите, на повечето от които им е все едно, че Lightning е, например, двустранен или по-тънък и по-лек от старите 30-пинови конектори.

Сходни публикации

title="Harley-Davidson Road Glide за 2015 г. се появява с гръм и трясък"
Harley-Davidson Road Glide за 2015 г. се появява с гръм и трясък
Harley-Davidson иска да разшири присъствието си с по-леки модели
Папата продава мотор „Харли Дейвидсън“ на търг
Harley навлиза в ерата на новите технологии
Печалбата на Harley-Davidson нарасна с 10%


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*