Топ 5 на най-известните американски мото клубове

Топ 5 на най-известните американски мото клубове

От години се водят ожесточени дебати кои са най-известните мото клубове в Щатите и в света като цяло. Съществуват мото клубове със световно господство и такива с местно лидерство, но въпреки всичко освен размера, важни са и делата. Вижте списъкът ни на 5-те най-известни мото клуба в Америка.

5. Sons of Silence (Синове на тишината)

Топ 5 на най-известните американски мото клуба 05

Синовете на тишината са ”1%-ова” мото банда, основана в Нивот, Колорад през 1966. Мотористите са снимани от History Channel през 2009-та година за епизод на сериите „Gangland” (Земя на банди). От 1996-та насам, Синовете на тишината са се разпрострели в целите Щати като най-голям брой членове има в источните части на САЩ. Бандата има и няколко чаптъра отвъд океана – в Германия.

Синовете на тишината се оланята на мотото „Donec Mors Non Seperat”, което идва от латински и значи „Докато смъртта ни раздели”. Емблемата на бандата идва от идеята за американския орел, изпозлван от бирената компанията Бъдуайзър и представлява орел над буквата А, а под него е разположено мотото на бандата.

През октомври 1999 година, 27 члена на мотоциклетната банда Синове на тишината са арестувани по време на една от най-големите федерални операции под прикритие в Денвър за трафик на наркотици и незаконни оръжия. По време на акцията са конфискувани 9 кг. метамфетамин, 35 огнестрелни оръжия, 4 ръчни гранати, 2 заглушителя, както пари и мотоциклети.

4. Outlaws (Извън закона)

Топ 5 на най-известните американски мото клуба 03

Мото клуб Outlaws е един от най-старите и известни клубове в Америка. Клубът се заражда в „Бара на Матилда” на път 66 (Route 66), в МакКуук, Илинойз през 1935. Като вдъхновение, клубът взима символът от коженото яке на Марлон Брандо от филма The Wild One. От него клубът взима черепа с кръстосани бутала и го превръща в своя емблема. От началото си преди 77 години, мотоклубът се е разпрострял навсякъде в Съединените Щати, както и из Австралия, Азия, Европа, Северна и Южна Америка.

Хари Джоузеф Боуман, световният лидер на Американската „Незаконна” Асоциация (American Outlaw Association – A.O.A) е бил международният президент на мото клуб Outlaws и е бил глава на над 30 чаптъра в САЩ и 20 чаптъра в ое 4 други държави. Това било преди да го метнат в затвора с присъда за 3 убийства през 1999. Хари е бил в Топ 10 на най-издирваните престъпници в списъка на ЦРУ през 1998. В целия свят, голяма част от членовете на мото клуб Outlaws са заподозрени, арестувани и осъдени за множество прстъпления – от склоняване към проституция, тряфик на наркотици и крадени вещи до незаконни оръжия, изнудване и убийства.

3. Pagans (Езичниците)

Топ 5 на най-известните американски мото клуба 04

Мото клуб Pagans е основан в Мериленд през 1959 и до 1965 се разраства изключително бързо. Емблемата изразява скандинавският огнен гигант Surtr, който седи върху слънцето с меч, а името на клуба е изписано в червено, бяло и синьо. Членовете носят символа на клуба върху дънкови якета без ръкави. Мембърите често си татуират следните надписи – ARGO (Ar Go Fuck Yourself – което звучи като „Яяя… си е*и майката”) и NUNYA (Nun’Ya Fuckin’ Business – „Не ти влиза в работата”). Територията им е строго ограничена до източното крайбрежие на Щатите.

Освен с историческите си и жестоки битки с Hell’s Angels MC, Езичниците се свързват и с доста престъпления, часто от които убийства, палежи, контрабанда на наркотици. Освен това се свързват и с организирана престъпна групировка в североизточните Щати. През февруари 2002-ра година, 73 члена на мото клуб Pagans са арестувани в Лонг Айлънд, Ню Йорк след жестока случка на мото-тату фест. Езичниците отишли на събора с цел да се сблъскат с членовете на Hell’s Angels MC. Всичко приключило с 10 ранени моториста и един убит член на Pagan MC. Твърди се, че през 2005-та, мембъри на клуба са простреляли и убили вице президента на чаптъра на Hell’s Angels във Филаделфия.

2. Mongols (Монголите)

Топ 5 на най-известните американски мото клуба 01

Мото клуб Mongols, познат още като Mongol Nation (Монголска Нация) или Mongol Brotherhood (Монголско братство), е основат през 1969 в Монтебело, Калифорния от испански мотористи, на които им било отказано членство в Hell’s Angels MC заради расата им. Цветовете на клуба са бяло и черно, а емблемата представлява мъж на мотоциклет, носещ кожен елек и слънчеви очила с ятаган или мачете в ръка. Чаптърите на клуба са концентрирани в западните Щати, но се разпростира до Канада, Мексико и Италия.

През 2008 година, властите започват акция срещу Mongols MC като 4-ма агенти под прикритие се внедряват в клуба до пълноправни членове и научават за незаконните клубни дела. Резултат от операцията са 38 ареста, включително този на президента Рубен „Док” Кавазос. По време на операцията са подадени 160 заповеди за претурсвания и 110 за арести. Като част от всичко, на членовете на Монголите е забранено от закона да носят логото на клуба, както на елеци, така и на други облекла.

1. Hell’s Angels (Ангелите на Ада)

Топ 5 на най-известните американски мото клуба

Hell’s Angels MC са най-известният мото клуб в Америка и имат зад гърба си доста дълга история. Повечето от информацията за произхода за клуба е неясна поради строгите им изисквания за конфиденциалност. Говори се, че клубът е основан някъде между 1940 и 1950 в Калифорния. Емблемата на клуба е „главата на смъртта”, която е взета от знака на 85-ти боен ескадрон и 552-ри среден бобандировъчен ескадрон. Буквите са червени върху бял фон – това са и цветовете на клуба. Със своята популярност, чаптърите на Hell’s Angels МС са разпръснати в целите Съединени Щати, както и в Русия, Нова Зеландия; континентите – Северна и Южна Америка, Европа и Австралия.

Hell’s Angels MC са натрупали много лоша слава в САЩ заради тяхното обвързване с медийни събития и сблъсъци между враждуващи мото клубове. Едно от най-известните събития се случва през 1969, когато The Rolling Stones наема членове на клуба като охрана за групата. В публиката, както и на цената запова побой. В резулат на това един мъж е намушкан до смърт след като е размахвал пистолет.

Друг известен инцидент се състои в Невада, в казино-хотел Harrah. Сблъскват се членове на Монголите и Ангелите. Един мембър на Mongols MC е фатално наръган, а двама мембъра на Hell’s Angels МС са застреляни.

Сходни публикации

title="Закриване на мото сезон 2014"
Закриване на мото сезон 2014
Голямо шоу с „Юрая Хийп“ на Мото рок феста край Асеневци, има промо билети
Голям купон сътвориха Калашниците на Побит камък
10 банди забиват мото-рок феста Побит камък
Стотици мощни мотори преминаха през центъра на Казанлък


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*