Най-странните мотори в света

Най-странните мотори в света

В мотоциклетните среди винаги има ентусиасти, които така преработват добре познатите ни мотори до състояние, в което можем само да клатим глава с отворена уста и да кимаме умно. Представяме ви 5-те най-странни мотора на планетата, които са дело на някой болен мозък, стремящ се към непознатите граници.

Най-странните мотори в света 03

Хищникът
Искало ли ви се е да всявате ужас у хората, само като ги задминете по пътя? Ако е така, този мотоциклет е само за вас. Създателите му били вдъхновени от култовата поредица „Хищникът“ с Арнолд Шварценегер. Моторът-Хищник е наистина страшен, а главата на кръвожадното извънземно е повече от реалистична. Той е дело на тунинг студиото „Pitstop Motors“ в Ню Джърси.

Най-странните мотори в света 02

Ягуарът
Този истински бързоног, черен звяр е рожба на „Barend Massow Hemmes“, чието студио е в Донкастър, Англия. Професионален компютърен дизайн и работа със скулптор са били нужни, за да се получи този уникален външен вид на возилото.

Най-странните мотори в света 05

Великанът
Това е най-високият мотор в света. Дали е точно мотор е малко спорно, но е вярно и това, че хубавите неща идват в големи опаковки. Този огромен мотоциклет е конструиран от Грег Дънъм и тежи 3 тона, висок е 5 метра и има дължина 7 метра. Огромният му размер му е спечелил място в рекордите „Гинес“ като най-големия функциониращ мотоциклет. Били нужни 3 години, за да бъде създаден, а цената му е 300 000 долара.

Най-странните мотори в света 04

Мото-изтребителят
Това е моделът „Биплан“ на Suzuki и беше представен като концепция през 2007 г. в Токио. Заради дизайна си, който е вдъхновен от свръхзвуковите самолети, моторът е конструиран да се движи на ракетно гориво.

Най-странните мотори в света 01

Най-големият едноцилиндров мотор
Този умопомрачителен мотоциклет е направен от Франц Гангър, пенсиониран немски инженер. Неговият прототип също е в рекордите като най-големия едноцилиндров мотоциклет.

Сходни публикации

title="Първи мото салон в София"
Първи мото салон в София
2015 Yamaha MT-09 Tracer
Harley-Davidson Road Glide за 2015 г. се появява с гръм и трясък
Продават състезателен мотор Honda на 0 км.
Дизелов мотор – индийска работа


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*