Трайал мотоциклет Harley-Davidson в памет на загиналите в Афганистан

Трайал мотоциклет Harley-Davidson в памет на загиналите в Афганистан

Американският мотоциклетен производител Harley-Davidson ни изненада с най-новия си модел. Свикнали сме в редиците на Harley да виждаме чопъри, круизъри и туристически мотори. Сега обаче H-D представя (забележете) трайал мотоциклет MT350. Той е създаден в знак на почит към загиналите в Афганистан войници от Великобритания.

Мотоциклетът, който е използван от английската армия в Афганистан е гравиран с имената на всеки един загубил живота си в битките заедно с възраста и дата, на която са загинали.

Създаден в чест на Афганистанските герои, мотоциклетът Harley-Davidson MT350 е конструиран от Пол Фъргюсън и Мартин Търнър.

Моторът носи името на ефрейтор Лий Скот (Corporal Lee Scott – CLS) – войник, който е убит в експлозия, докато е изпълнявал своята службва в кралския пол на 10 юли 2009 година.

Неговата майка, Денис Харис, основава на фондация „Афганистански герои” в негова чест, заедно с още шест майки, които се срещат за пръв път на погребението на синовете си.

От тогава на сам, фонадацията е помогнала на много войници и техните семейства и е набрала над 1 милион британски лири за каузата.

Сходни публикации

title="Harley-Davidson Road Glide за 2015 г. се появява с гръм и трясък"
Harley-Davidson Road Glide за 2015 г. се появява с гръм и трясък
Harley-Davidson иска да разшири присъствието си с по-леки модели
Папата продава мотор „Харли Дейвидсън“ на търг
Harley навлиза в ерата на новите технологии
Печалбата на Harley-Davidson нарасна с 10%


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*