Папата продава мотор „Харли Дейвидсън“ на търг

Папата продава мотор „Харли Дейвидсън“ на търг

Папа Франциск обяви на търг чисто нов мотор „Харли Дейвидсън“, като приходите ще бъдат дарени за благотворителност, съобщава NCRegister.

Мотоциклетът е на стойност 20 000 евро. Събраните средства ще бъдат използвани за ремонта и обновяването на социалната кухня и приюта „Дон Луиджи Ди Лиегро“, в който на ден се настаняват над 1000 бездомници. Кухнята и приютът са под опеката на най-голямата благотворителна католическа организация „Каритас“.

Моторът е един от двата, които компанията „Харли-Дейвидсън дари по-рано тази година на папата, който бе заявил, че е голям фен на култовите машини. Тогава Франциск получи и картина с изобразен на нея „Харли“. При връчването на ключовете папата посочи, че в младостта си обожавал моторите.

„Харли-Дейвидсън“ дари мотоциклетите и картината по повод 110-ата годишнина от основаването на компанията, базирана в Милуоки, Уисконсин. Франциск благослови и 2000 рокери от цяла Европа, все собственици на „Харли“, които се събраха на пл. „Св. Петър“ в Рим, за да приветстват папата. За събирането им Ватикана и властите в Рим издадоха специално разрешение.

Сходни публикации

title="Harley-Davidson Road Glide за 2015 г. се появява с гръм и трясък"
Harley-Davidson Road Glide за 2015 г. се появява с гръм и трясък
Harley-Davidson иска да разшири присъствието си с по-леки модели
Harley навлиза в ерата на новите технологии
Печалбата на Harley-Davidson нарасна с 10%
Мъж чакал 38 години, за да си купи мотор, почина след 5 километра каране


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*