Мартин Чой открива училище за мотористи

Мартин Чой открива училище за мотористи

Martin Choy Racing School (MCRS) е проект, който по естествен начин се зароди в процеса на едно прекрасно и до сега много успешно сътрудничество между Мартин Чой и PBRACINGTEAM. В него се опитахме да съчетаем опита, натрупан през всичките шампионски години на Мартин Чой и успехите, които PBRACINGTEAM бележи напоследък, при реализирането на проекти в областта на моторните спортове. На базата на дългогодишния състезателен опит на Мартин, на всичките положителни и отрицателни страни на мотоциклетния спорт, с които той се е сблъскал, в нашето MCRS ще се постараем максимално точно да Ви ги опишем и разкажем.

Информацията, която ще получите от нас, е събирана с години и ние ще се опитаме да Ви я предоставим по най-добрия начин, като целта ни е да направим максимално приятно практикуването на моторния спорт на писта. За Мартин, състезанията с мотор, карането на ръба на възможностите на човека и машината – това е неговата професия, при която безспорно най-важното нещо е безопасността. Именно тази безопасност ще е и основната тема на MCRS. Неразделна част от безопасното каране на мотор е неговата техническа изправност, правилната подготовка и оборудване за карането му на писта. Тук също ще се опитаме да бъдем максимално полезни с нашите съвети, а защо не и да ви спестим някои скъпо струващи и не толкова необходими инвестиции и ремонти, които биха могли да възникнат, докато практикувате любимото си хоби…..Звездата на българския мотоспорт Мартин Чой и отборът, за който кара – Prima Build Racing Team, стартират проект, посветен на безопасното управление на мотоциклета. За целта европейският шампион за 2011 г. и съотборникът му Михаил Иванов са разработили теоретична програма, която ще бъде представена от тях двамата в новосъздаденото училище MARTIN CHOY RACING SCHOOL (MCRS).

„Състезанията с мотор, карането на ръба на възможностите на човека и машината – това е моята професия. Безспорно най-важното в нея е безопасността. Именно безопасността ще е основната тема на нашето училище”, заяви Чой. През 2011 година той спечели с мотоциклет BMW три шампионата – националния, Източноевропейския и европейския „Алпе Адрия”.

„MARTIN CHOY RACING SCHOOL се зароди по естествен начин в процеса на едно прекарасно и много успешно сътрудничество между Мартин Чой и PB Racing Team. В него се опитахме да съчетаем опита, натрупан през всичките шампионски години на Мартин, и успехите, които отборът ни бележи напоследък, при реализирането на проекти в областта на моторните спортове”, каза Михаил Иванов, който е и мениджър на PB Racing Team.

Обучението в училището ще преминава в три нива, а темите са общо 18, сред които „Физическа подготовка”, „Как да се предпазим от контузии”, „Видове падания”, „Използване на подходящи гуми”, „Използване на спирачката в завой”, „Екипировка, брандиране, дизайн”, „Нива на модификация на мотоциклета” и др.

Първият курс лекции трябва да започне още този месец. „Остава само да прецизираме датите и някои други детайли, тъй като доста хора от провинцията искат да посещават училището и търсим най-удобния вариант за всички участници”, обясни Михаил Иванов.

Информация за записване в MCRS може да бъде намерена на сайта на PB Racing Team и във фейсбук-страницата на Мартин Чой.

Сходни публикации

title="Фолк диви се кълчат около мотора на Чой"
Фолк диви се кълчат около мотора на Чой
Мартин Чой e вече втори в еврошампионата
Мартин Чой в кампания за безопасност на пътя
Мартин Чой се класира на трето място в Италия
Чой отново опериран, яхва мотора след 10 дни


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*