Мартин Чой се класира на трето място в Италия

Мартин Чой се класира на трето място в Италия

Мартин Чой с BMW завърши на 3-то място в първото за сезона състезание от европейския шампионат по мотоциклетизъм „Алпе Адрия” в клас SST 1000. Българският пилот на GLOBUL Racing Team отново е сред фаворитите за титлата, след като триумфира с нея през 2011 г., а миналата година остана втори в генералното класиране.

На пистата в Адрия (Ит) Чой  финишира след шампиона от 2012 г. Михал Фила (Чех, BMW) и словенеца Марко Йерман (Suzuki), носител на титлата в клас “Супербайк”. Тримата бяха най-бързи и в квалификациите, но тогава Йерман се класира първи, пред чеха и Мартин.

„Много силно състезание. Както винаги, борих се до последно за победата, но Марко и Михал този път имаха предимство – освен че са бързи, познават отлично пистата след многото си тренировки тук. Скоро обаче ще ги победя”, заяви Мартин Чой. Неговата цел остава спечелването и на трите шампионата – на България, на Източна Европа и европейския.

III кръг от „Алпе Адрия” по програма е на пистата „Панонияринг” в Унгария в края на май. Както е известно, I кръг, който трябваше да се проведе през април в Словакия, беше отложен заради тежки атмосферни условия.

Сходни публикации

title="Мартин Чой e вече втори в еврошампионата"
Мартин Чой e вече втори в еврошампионата
Мартин Чой 10-и след нов инцидент
Чой излезе начело в европейския шампионат
Mартин Чой с шанс да кара в Moto 2
Победа с рекорд за Мартин Чой в Истанбул


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*