Мартин Чой 10-и след нов инцидент

Мартин Чой 10-и след нов инцидент

Серията от инциденти с Мартин Чой на пистата продължи и в 6-ия кръг от еврошампионата „Алпе Адрия”, но звездата на българския мотоциклетизъм отново прояви характер и след 10-о място в Познан запази отлични шансове за защита на титлата.

Малшансът упорито продължи да преследва Чой и в Полша, където той пристигна само 3 дни след тежка операция на ключицата, счупена миналата събота на трасето край Плевен. „Още в първата тренировка Мартин беше блъснат от свой съперник и падна. Слава Богу, не получи нови контузии, но болките му в областта на оперираното място се засилиха.

Мартин обаче стисна зъби и продължи. След осмото си място в квалификацията, днес сутринта беше най-бърз в тренировката, която премина при дъжд. После  трасето поизсъхна и стана доста „шарено”, което даде предимство на състезателите с гуми „Пирели”. Те окупираха първите няколко места, а тези с „Дънлоп”, сред които и Чой, се наредиха по-назад”, разказа Михаил Иванов, мениджър на Мартин в „Globul Racing Team”.

Състезанието в клас SST 1000 беше спечелено от френския ас Гуен Джиабани, а основният конкурент на Чой – чехът Михал Фила, се класира седми, на три места преди 28-годишния софиянец, който кара BMW. Мартин каза: „Няма как да съм доволен от 10-ото място, но при тези обстоятелства не съм и много разочарован. За мен основната задача беше да завърша близо до Фила, за да не ми направи разлика в точките. Водех му с една точка, сега той излиза с три пред мен, но до края има още три кръга и смятам, че мога и тази година да спечеля титлата. Много добре за мен е, че до следващия старт – в Риека, има три седмици и това ми дава шанс да се възстановя”.

Освен че счупи ключицата и едното си ребро, при падането си в Долна Митрополия на 21 юли, предизвикано от разтопен дзифт на трасето, Мартин получи комоцио и множество натъртвания. Заради травмите, през целия уикенд в Полша той караше на обезболяващи.

Сходни публикации

title="Марк Кома пръв при моторите на Дакар"
Марк Кома пръв при моторите на Дакар
Мотори борци, самбисти и джудисти
Голямото каране!
Honda начело на първите MotoGP тестове
Младеж загина при нелегални състезания с мотоциклети в Атина


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*