EICMA 2011 – за рицари на две гуми

EICMA 2011 – за рицари на две гуми

Мотоциклетното изложение EICMA е доказало през годините, че събира в себе си всичко от живота на моториста – от нови модели мотоциклети, дестинации за пътешествия, състезания и демонстрации до последните иновации в технологиите на две колела. Нито едно мотоциклетно изложение не може да се сравнява с богатството на EICMA.

Тазгодишното, 69-то издание на събитието, ще се проведе в Милано от 8 до 13 ноември 2011. Изложението ще приветства всички мото ентусиасти. Разнообразните секции и програма, както в закритата част, така и извън нея, ще превърнат Милано в столица на мотоциклетния свят.

Ако цифрите имат значение, то EICMA 2011 вече може да бъде обявено за успешно. До момента (с тенденция за увеличаване) големината на изложението ще бъде с площ 135,000 м2 , което включва вътрешни и външни терени. Над 1174 изложителя ще се разположат върху 55,000 м2 (над 10% повече спрямо минали години). Всички ще присъстват – от водещите компании до новите попълнения на пазара. EICMA 2011 ще бъде мястото, където мистериите около новите мотоциклети ще бъдат разбулени пред цял свят. Освен мотоциклетите, изложението ще представи и новостите в света на аксесоарите и оборудването. До момента над 500,000 посетители са закупили билети. На това му казваме ние – голямо изложение!

EICMA 2011 - за рицари на две гуми

Що се отнася до международното присъствие – 37 държави ще бъдат представени от над 610 директни и индиректни изложители. EICMA 2011 ще събере в себе си цял свят като специализирани щандове ще има от страна на Америка, Испания, Пакистан и Тайван

Основната мистика в EICMA 2011 е представянето на различни реалности, които илюстрират своите перспективи в света на двуколесните возила. Специални зони ще представят екологични идеи (The Green Planet), дестинации и възможности за пътуване из цял свят (Tourism on 2 Wheels) и разбира се къстъм студия (EICMA Custom). Външните площи ще бъдат запазени за любителите на адреналина и мотоциклетния спорт, които ще бъдат представени от Moto Live. Обособено място ще получи и секцията за безопасност, където ще се представи всичко необходимо на моториста за безопасно и сигурно пътуване!

За пръв път Motosprint ще проведат церемония по награждаване на годишните си награди Caschi d’oro (Златни шлемове). Това ще се случи на 11 ноември.

По време на мотоциклетното изложение, Милано ще бъде символ на мотоциклетната страст. Именно с тази идея, нощите ще се превърнат в своеобразни партита, където всеки ще може да сподели собствения си начин на живот на две гуми. Началото ще бъде дадено с партито Raiders code, което ще се състои на 8 ноември. Освен това EICMA 2011 ще отбележи със серия от инициативи 150 годишнината от обединението на Италия.

 

EICMA 2011 - Venue map
кликнете върху изображението, за да го видите в по-голям размер

 

EICMA 2011 - CustomEICMA CUSTOM събира в едно водещи италиански и световни къстъм студия

Водещите италиански и световни къстъм икони ще покажат своите продукти в сепциализирана зона, отдадена на къстъм мотоциклетите и тяхната култура.

Само след малко повече от месец EICMA 2011 ще представи най-добрите изложители в света на къстъм моторите. Всички те ще задоволят любопитството на над 500,000 посетители.

Една от първите компании, която е заявила своето участие е Asso Special Bike, водена от Карло Коломбо – лидер на италианската къстъм сцена от три десетилетия насам, който ще представи най-новото си творение 199R. Една от първите компании, която от самото начало на EICMA присъства на изложението е MPH Toys. Студиото е специализирано в къстъмизиране на V-Rod моделите на Harley-Davidson. Победител в множество конкурси за тунинг е Лоренцо Бочин (студио BCC), който е известен със своите ретро чопъри. Победителят в световния шампионат на AMD от миналата година – Марко Цингуни (Garage 65), заедно с тазгодишния носител на титлата „AMD Шампион” в клас „Модификации на Harley-Davidson” – Abnormal Cycles. Едно от водещите къстъм студия, създадено през далечната 1973 год. Ще представи ексклузивни модели на Англисйки мотоциклети. В тази връзка, Mr. Martini (специалист в къстъмизиране на мотори Triumph) също ще има свой щанд, където ще представи удивителните си трицилиндрови машини.

В къстъм зоната на EICMA 2011 е отделено и специално кътче за производителите на кожени аксесоари и чанти, художници и бояджии, както и всички свързани с къстъм културата.

Международната линия ще бъде подкрепена от изложители, идващи чак от САЩ, като California Hardknock и Kikker 5150, от Швейцария – представена от Choppers Crown. EICMA 2011 подготвя голяма изненада за своите гости – специално събитие, включващо всички американски къстъм студия присъстващи на събитието. Това ще остане строго секретно до времето, когато EICMA 2011 отвори врати.

Богатата и разнообразна програма ще достигне своята кулминация по време на конкурса за най-добър къстъм в три категории – чопър, модификации на H-D и Café Racer). Журито ще бъде с интернационален състав, оглавено от Гуипе Ронсен, редактор на списание LowRide.

Привилегии получават всички членове на HOG (Harley Owners Group), а именно 50% отстъпка от цената на билета.

EICMA 2011 - Green PlanetGREEN PLANET: вижте какво се крие зад еко мобилността

Над 2000м2 площ с прекрасни марки и новаторски производители.

Помислете за бъдещето. Дори повече: усетете бъдещето с електрическите и хибридни мотори, които ще бъдат изложени на 69-тото издание на международното мотоциклетно изложение EICMA 2011. Това е целта на „Green Planet” – специализирана зона, отдадена на зелената идея.

До момента участие са потвърдили 38 компании, 21 от които не са с италиански произход. Техният брой главоломно се увеличава, тъй като непрекъснато постъпват нови заявления.

Основен акцент в еко зоната е възможността на всеки посетител да направи тест драйв на мотоциклети и скутери на специалната за целта писта.

Електрическата енергия е една добра алтернатива на днешните горива, особено за градска употреба. В тази връзка, EICMA да подпомогне развитието на еко мобилност и да предостави на гостите си възможност да видят нови хоризонти.

EICMA 2011 - TourisumEICMA открива нови хоризонти

Страстта към моторите се обединява със страстта за пътуване. Зона за идеи, решения и иновативни продукти, които да ни заведат до края на света.

Предназначена за онези, които обичат свободата на пътешествията, Tourism on 2 Wheels е специализирана зона, предлагаща разнообразни възможности. Предложения, туристически оператори и инициативи отправени, както към мотористи, така и към велосипедисти. 450м2 са предназначени да срещнат изложители, готови да отговорят на изискванията за вълнуващи дестинации, подсигуряване на престои и т.н. с пътешествениците на две колела. Пътуването до пет континента без ограничения вече е възможно с помощта на организации, чиято мисията е да направят пътешествията досптъпни за всички.

Усещането за международна култура ще бъде подсилено и от разнообразните храни и напитки от цял свят. А това не е всичко (както казваха в рекламите), EICMA 2011 готви още много изненади за пътешествениците.

EICMA 2011 - Moto LiveMotoLive заема централната сцена!

Уникалния външен район на EICMA 2011 отново ще предложи вълнуваща програма и висок клас спортни състезания. А за да спечелиш, са нужни много специални възможности.

MotoLive ще се състои от оборудвана площ с големина 80,000м2; 5,500 м3 пръст (равна на 400 камиона), 6 скамейки – представете си 17 огромни камиона, които носят 600 тона желязо! – със седалки за 4,300 души! 6,000 м. бариери. 120 огромни прожектора и още много. Всичко това трябва да бъде сглобено за 250 часа и поддържано от 300 човека, които да поддържат системите изрядни по време на EICMA 2011.

Повече от 460 състезателя ще мерят сили в Moto Live, в 14 състезания, 6 от които международни. Освен това ще видим и внушителни каскади и смразяващи акроматики.

Най-добрият стънтър в световен мащаб ще изпълни 24 демонстрации. Публиката ще се радва на 20 акробатични изпълнения, 20 ATV фрийстайл демонстрации, 20 МХ фрийстайл представление… и още много други.

Освен спиращите дъха емоции, посетителите ще имат възможността да карат новите модели за 2012 година.

Освен всичко това, в откритите части на Moto Live ще бъдат сглобени 5 писти за школи за обучение и тест драйв.

Международното мотоциклетно изложение EICMA 2011 предлага решения, възможности и пълна гама от услуги, презентации и дебюти на най-новите модели на пазара.

Събитието отваря за медии и търговци – на 8 и 9 ноември от 9:00ч. до 18:30ч.

Отворени врати за всички посетители – от 10 до 13 ноември

Работно време на изложението за посетители – от 10:00ч. до 18:30ч.; Петък (11 ноември) – от 10:00ч. до 10:00ч.

Цена на билет – 18 евро; за деца, възрастни над 65 год -12 евро; за посетители, влезли след 18:00ч. – 12 евро; в петък (11 ноември) – всички жени за освободени от таска вход.

Разгледайте подбраната ни галерия от миналогодишното издание – EICMA 2010

Сходни публикации

title="2013 EICMA: Honda представи 13 нови и ъпгрейдвани мотоциклети"
2013 EICMA: Honda представи 13 нови и ъпгрейдвани мотоциклети
EICMA 2013: Премиерите в Милано
Официално: Юбилейният мотор BMW R 1200 NineT (+видео)
EICMA 2013 – Мотоциклетистите са се променили
EICMA-2012: Урал се появи в Милано


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*