КАТ, MOTO.BG и Atrox MCC влязоха в клас заради безопасността на пътя

КАТ, MOTO.BG и Atrox MCC влязоха в клас заради безопасността на пътя

Стартира кампанията на КАТ Пътна полиция София и MOTO.BG в училищата в столицата. Тя е под надслов „Вдигни ръка, спри джигита“.

Именно така започна и представянето й в 38-о СОУ „Васил Априлов“. Шефът на КАТ София Богдан Милчев призова децата да пресичат с високо вдигната ръка на пешеходните пътеки. Освен КАТ, в инициативата се включиха и членовете на столичния мото клуб Atrox MCC.

КАТ и мотористите от MOTO.BG и Atrox MCC влязоха в класните стаи, където изнесоха урок на деца от 2 до 4-ти клас за безопасността на пътя. Идеята е, че децата трябва от малки да свикват с опасностите на пътя и да се учат да се предпазват от тях. Освен като пешеходци и велосипедисти, малчуганите явно показаха, че след време ще се качат и на мотоциклети, където навикът за внимание на пътя е основен за безопасността. До края на учебната година, КАТ и мотористите ще посетят всички училища в Столицата.

Оказа се, че хлапетата от 4-ти клас знаят доста неща по въпроса за безопасността на пътя. Малките задаваха въпроси за велосипедите, за катастрофите, за скоростта, за моторите. Лъчезар Близнаков, който спечели и първо място на конкурса за „Пътен полицай на годината“, също участва в провеждането на уроците.

От догодина може да има миниматура по Пътна безопасност след 7-ми клас. Така малчуганите ще трябва да знаят част от Закона за движение по пътищата и да най-вече да са наясно как да се пазят на шосето.

Вижте пълната фото галерия ТУК

Сходни публикации

title="Карай най-новите мотори YAMAHA на писта!"
Карай най-новите мотори YAMAHA на писта!
„Мото Ангели“ помагат на децата във Варна (видео)
Бъди мото мачо, но хитро
Шпагат върху скутери (и розов потник)
Мотори борци, самбисти и джудисти


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*