Куманов спечели кръг от Източноевропейския шампионат

Куманов спечели кръг от Източноевропейския шампионат

Николай Куманов („Екометал Рейсинг Тийм”) завоюва първото място в клас МХ1 в предпоследния кръг от Източноевропейския шампионат по мотокрос, който се проведе край Троян.

В първия манш надпреварата бе много оспорвана – състезателят на „Екометал Рейсинг Тийм” стартира от 6-а позиция, настигна водача, но точно тогава направи падане и завърши втори. В следващия манш обаче Куманов без проблем се класира първи и с 47 т. успя да спечели първото място в крайното класиране.

Със същия брой точки се класира Николай Йовчев, а трети стана румънският състезател  Басеску. В различните класове на състезанието взеха участие общо 75 състезатели от 6 нации.

Провелото се състезание бе и предпоследен кръг от Републиканския шампионат на България по мотокрос, в който Куманов към момента е безспорен водач в своя клас.

Този уикенд в Севлиево ще се състои кръг от „Купа на нациите”, където България ще бъде представена само от трима състезатели – Николай Куманов, Петър Петров и Николай Йовчев.

На 16 октомври т. г. представителят на „Екометал Рейсинг Тийм” ще вземе участие и в последния кръг от Републиканския шампионат в Севлиево, а след това – във финала на Източноевропейския шампионат, който ще се проведе в Гърция на 23 октомври.

Сходни публикации

title="Поморие посреща Европа с мотокрос върху пясък"
Поморие посреща Европа с мотокрос върху пясък
Мотокрос: Айтос определи шампионите на България
Троян ще бъде домакин на източноевропейския шампионат по мотокрос
Отборна купа за България на шампионата по мотокрос в Хасково
Хасково приема предпоследния кръг на източноевропейския шампионат по мотокрос


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*