Молебен за мир във Варна заради размириците в Катуница

Молебен за мир във Варна заради размириците в Катуница

По повод безредиците предизвикани от събитията в с. Катуница свещеници от варненските храмове отслужиха молебен за мир. Началото бе от 10 часа в Катедралния храм „Свето Успение Богородично“, съобщават от Варненска и Великопреславска Св. Митрополия.

Молебенът беше за мир във време на раздори и бедствия. Отслужването му се състоя с благословението на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Кирил. От Митрополията призовават гражданите да вземат молитвено участие.

Без инциденти премина поредната протестна вечер във Варна в подкрепа на жителите на село Катуница. Около 50 варненски рокери поднесоха цветя пред катедралата в памет на загиналите момчета от пловдивското село. Рокерите се организираха в центъра на Варна и след като направиха няколко обиколки с моторите си из централните части на града, спряха около катедралата и оставиха на стъпалата цветя в знак на почит. Рокерският лидер Атанас Стоянов заяви, че протестът е мирен и по никакъв начин полицията няма да бъде провокирана. Рокерите почетоха паметта на двете момчета с минута мълчание, след което отново направиха почетна обиколка.

Сходни публикации

title="Полицаи със скутери газят демонстранти"
Полицаи със скутери газят демонстранти
Мото протестите в Европа продължават
Мотористите в Македония излизат на протест да търсят правата си
Наши рокери подкрепиха с шествие българите в Катуница
Национален протест в памет на загиналите в Катуница


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*