Мото протестите в Европа продължават

Мото протестите в Европа продължават

Протестите срещу рестрикциите по отношение на мотоциклетите в европейския съюз продължават да набират сила. Нов показ на недоволство се готви в Брюксел.

Целта на протестиращите е да привлекат вниманието на евродепутатите в парламента, където ще завърши и показното шествие на мотористите.

Всичко това е подкрепено от Британската федерация по мотоциклетизъм, най-големите мото групи на Острова, както и от хилядна група във Facebook наречена „MCN Back-off EU”

Всички мотористи ще се срещнат пред европарламента в 13:30ч., на 22 ноември, за да влезнат в „Площада на Люксембург”. Групата ще запали машините си около 14:00, когато ще направят обиколка на града, преминавайки през европейската комисия, а след това ще се върне в изходна позиция.

Част от предложенията за рестрикциите биха забранили всякакъв тунинг по моторите, както и домашния сервиз.

Така наречените бордови диагностични системи, вградени в новите мотоциклети ще могат да засичат нестандартни части и ще изпращат сигнал, докато частите на са отстранени от дилъра.

Друга цел на забраните е да предотврати модификациите по задвижващата система, което мотористите се опасяват, че може да включва всичко от ръчката за газта до задната гума.

Говорител на Британската федерация по мотоциклетизъм казва: „Всеки трябва да бъде свободен да модифицира личното си возило, ако поиска”.

Сходни публикации

title="Полицаи със скутери газят демонстранти"
Полицаи със скутери газят демонстранти
Мотористите в Македония излизат на протест да търсят правата си
Молебен за мир във Варна заради размириците в Катуница
Наши рокери подкрепиха с шествие българите в Катуница
Национален протест в памет на загиналите в Катуница


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*