Honda представя нов 700 кубиков икономичен двигател

Honda представя нов 700 кубиков икономичен двигател

Мотоциклетният производител Honda представи нов двигател. Основните параметри, обещаващи лидерство в средния клас са икономичност, четиритактов цикъл на работа и обем от 700 куб.см.

Производителят обещава 40% по-висока горивна ефективност в сравнение с други спортни мотори в диапазона от 500 до 700 кубика. Двигателят е наречен Integra и ще изминава около 27 км. за литър. По-интересното от икономичността на мотора може би е възможността на Honda да комбинира двигателя с второ поколение „двойно-съединителна” трансмисия (първото поколение може да се види в Honda VFR1200F).

Honda планира да вгради двигателя Integra в три различни концептуални мотоциклета, който ще дебютират на мотоциклетното изложение EICMA 2011 в Милано, Италия.

Макар и да не знаем нищо за тези концепции, вече е ясно че двигателят Integra е създаден да бъде монтиран с 62º преден наклон на главите на цилиндъра, което означава, че мотоциклетът ще ляга напред, почти паралелно на пътя. Очакваме да видим вариация DCT и шест-степенна ръчна скоростна кутия на EICMA.

Сходни публикации

title="Кой с какво на мотосалон София 2015"
Кой с какво на мотосалон София 2015
Рали Дакар: Три машини Honda в Топ 10
2014 Honda Grom 125 – първо каране
Honda представи новия круизър Valkyrie
Три обновени модели Honda – Gold Wing F6C, CB1100 EX и CB1100 Release


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*