Ducati ще пусне евтин вариант на мотоциклета Streetfighter 848

Ducati ще пусне евтин вариант на мотоциклета Streetfighter 848

Ducati съблича новият си Streetfighter 848 до по-евтиния и по-заплашителен сектор на голите мотори, с нов модел, който ще струва под 10,000 лири в Обединеното Кралство.

Сегашният Streetfighter се предлага само в ултра скъп вариант снабден с 1099 куб. см. V-образен двуцилиндров двигател, като най-евтината му версия е £12,095, достигайки зашеметяващите £14,695 за най-добре оборудваната ‘S’ версия.

От Ducati се надяват, че новият Streetfighter 848, който ще вземе Testastretta 11 двигателят на 848 Evo supersports мотоциклета, ще бъде по-малко агресивен и ще успее да се конкурира с най-добре продаваните мотори в класа, като Triumph Speed Triple.

Ducati не разкриват точните технически спецификации на новият 848 Streetfighter, но можем да очакваме, че двигателя Testastretta Evoluzione  със 140 конски сили, 849 куб. см. и 11 градуса припокриване на клапаните, използван при 848Evo, ще претърпи някои промени.  Това означава, че 132-те конски сили ще бъдат подкрепени от 94Nm въртящ момент, което заедно с очакваните 185кг. маса, ще подпринесе за спиращото дъха представяне на мотоциклета.

Evo двигателят ще бъде подпомогнат от сух съединител в Streetfighter – традиционен инженерен елемент, който все повече се избягва заради шума, който създава.

Други промени по Streetfighter-а, които почти сигурно ще бъдат пренесени на друга версия с по-голям капацитет по-късно тази година, са многобройните козметични изменения, начело със спирачките Monster 1100 Evo.

Нов топлинен щит е изработен около краката на моториста, което придава по-спретнат вид и премахва нуждата от изчистване на много от разхвърляните елементи в дизайна на сегашният Streetfighter.

Един голям проблем в стила на мотоциклета, от който страдат всички мотори от Streetfighter серията е това, че двигателят с водно охлаждане Testastretta е проектиран да бъде обвит с обтекател, а липсата на такъв кара голият Streetfighter да изглежда разхвърлян.

Сходни публикации

title="Ducati с нови 4 байка в гамата си"
Ducati с нови 4 байка в гамата си
Дяволът на Ducati с тунинг от Vilner
Шпионски снимки на Ducati Monster 1198
Макс Биаджи тества мотора на отбора Pramac Ducati
Десетте най-лоши и петте най-добри мото-реклами


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*