Изкуството на японското кимоно върху мотоциклет ZERO

Изкуството на японското кимоно върху мотоциклет ZERO

Едно от нещата, които можем да направим с мотора си, за да го направим уникален, е да го боядисаме по уникален начин. Но с толкова много хора по света занимаващи с подобен тип дейности, идеите за нови неща все повече се изчерпват.  ZERO Engineering обаче успяват да ни предложат нещо ново и оригинално. Изрисували са резервоара и калника на един от техните Type 5 мотоциклети (1573 куб. см, 5 степенна скоростна кутия)  като са използвали  изключително рядка техника за изработване на кимона с жерави.

Целият процес е труден и отнема безбожно много време. Първоначално се поставят нишка по нишка копринените влакна, които се лакират. След това със специална фина шкурка се изшкурва и се поставя нов слой коприна по същия начин. Всичко това се повтаря голям брой пъти, до постигането на гладка повърхност с кристално изображение.

Резултатът е зашеметяващ с ефект наподобяващ 3-D картина, а пръските от златни люспи отгоре са черешката на тортата. Ако харесвате това ниво на детайли и уникалност , пригответе $29,900, защото това е цената, за която мотора ще се продава.

Сходни публикации

title="Vilner барна Suzuki B King"
Vilner барна Suzuki B King
Hand made моторите- скъпи, но гъзарски
Новият хит: цветен карбон
Черната вдовица на Steampunk ще подпали улиците
Луминисцентна боя обра овациите на Daytona Bike Week 2013


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*