Шпионски снимки на Ducati Monster 1198

Шпионски снимки на Ducati Monster 1198

През 2013 година моделът на Ducati Monster навърши 20 години, но изглежда, че 21-вият рожден ден също ще бъде от изключителна важност, поради стартирането на новия модел, който ще бъде оборудван с 1198-кубиковия Testastretta двигател с водно охлаждане.

В интернет пространството се появиха първите шпионски снимки на новия Monster. Разбира се, официални подробности липсват, но снимките дават доста информация.

Въпреки камуфлажа, ясно се вижда радиатора, от който става ясно, че това ще бъде първият Monster с водно охлаждане след спирането от производство на S4R и S4R S моделите. Снимките от дясната страна на мотора разкриват едностранен шарнир и изпускателен колектор и двойни ауспуси в стил Ducati Diavel.

Двигателят вероятно ще бъде 1198-кубиковия V-образен Testastretta 11°, използван при Diavel, така че можем да очакваме мощност от около 150 конски сили, в зависимост от това как от Ducati ще решат да настроят двигателя.

Въпросът е, какво ще се случи със Streetfighter? Може би неговите дни са преброени, имайки в предвид, че в САЩ 1098-кубиковата версия вече не се предалага, въпреки факта, че там Ducati притежават доста голям пазарен дял. Според статистика на Ducati за 2012 година, продажбите на Monster тройно превишават тези на Streetfighter.

Повече информация можем да очакваме през идните месеци, а официалната премиера на Monster най-вероятно ще се състои на мото-изложението EICMA 2013 в Милано.

Сходни публикации

title="Ducati с нови 4 байка в гамата си"
Ducati с нови 4 байка в гамата си
Дяволът на Ducati с тунинг от Vilner
Макс Биаджи тества мотора на отбора Pramac Ducati
Десетте най-лоши и петте най-добри мото-реклами
Клаудио Доменикали е новият изпълнителен директор на Ducati


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*