Подготовката на София за интензивния трафик е ключов приоритет на общината

Подготовката на София за интензивния трафик е ключов приоритет на общината

Може би ще се зачудите защо тази новина намира място в MOTO.BG при все че става дума за автомобилите и градския транспорт в София. За щастие или не – те са част от движението и пряко късаят нас- мотористите. Синоптиците обещават топъл септември, който да е подходящ за каране на мотори.

Ето и основната идея на новината:

Столична община започва подготовката на София за увеличаването на автомобилния трафик след края на лятото. Това е и една от най-важните задачи на ведомството в момента, каза пред Радио „Фокус” столичният кмет Йорданка Фандъкова.

„Това, което очакваме, е в началото на месеца, тоест до следващата седмица да бъде отворен изцяло булевард „Ломско шосе” за движение на автомобили и на градския транспорт, с велоалея, тротоари, осветление, всичко, което се включва в един модерен градски булевард. 10 септември е срокът, в който трябва да се излезе от булевард „Гоце Делчев” при строителството на канализацията, това е друга важна задача, която реализираме в момента. На 15 септември се отваря и локалното платно на Южната дъга”, посочи Фандъкова.

Тя добави още, че автомобилното движение в столицата ще бъде улеснено много с откриването и пускането в движение след по-малко от година на втория метродиаметър. Фандъкова уточни, че най-късно през пролетта на следващата година трябва да започне изграждането на участъка на метрото от Цариградско шосе до летището, а междувременно продължава работното проектиране на трети метродиаметър.

Столичният кмет изтъкна и че модернизирането на градския транспорт също е основен акцент в работата на общината. Тя припомни, че скоро беше подписан нов проект за модернизацията му, включващ закупуването на нови тролеи, поставянето на „умни“ светофари на 20 ключови кръстовища в града, изграждането на ново трамвайно трасе до Студентски град и подновяването на релсовия път по бул. „България“.

Сходни публикации

title="Карай най-новите мотори YAMAHA на писта!"
Карай най-новите мотори YAMAHA на писта!
„Мото Ангели“ помагат на децата във Варна (видео)
Мотори борци, самбисти и джудисти
Най-големият мото фестивал в Европа ще тресе Австрия
Мото протест „Без камиони през почивните дни“


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*