Жива верига във Варна – апел за толерантност на пътя

Жива верига във Варна – апел за толерантност на пътя

Близките и приятелите на 20-годишната Лора от Варна, която загина преди повече от месец на бул. „Осми Приморски полк“, блъсната от мотоциклетист на пешеходна пътека, организират жива верига и поднасяне на цветя в нейна памет.

Събитието е насрочено за днес (31 август) от 17 часа. Мястото е пешеходната пътека над Арката на булевард „Осми Приморски Полк“, там където се случи и нелепият инцидент.

Близки, приятели и познати на момичето ще направят жива верига и ще поднесат цветя. Идеята да се съберат е да призоват за повече внимание на пътя, за контрол от страна на властите, както и за това общината да вземе мерки за затварянето на булеварда за пешеходци или пък да се въведат други ограничения на движението, за да не се допускат повече трагедии.

Организаторите са получили разрешение за провеждане на мероприятието от градската управа. За времето, в което ще се проведе то трябва да бъде спряно и движението поне в едната част на булеварда.

Припомняме, че на 17 юли т.г. 20-годишното момиче издъхна в болница във Варна, след като бе пометено от моторист, докато пресичаше на пешеходна пътека. Пострадалата пешеходка изпаднала в безсъзнание на земята и въпреки бързата намеса на спешния екип, нараняванията са били жестоки и младата жена е починала. Инцидентът е станал на бул. „Осми приморски полк“. Според полицията на това място пътят се извива и видимостта е ограничена. Това, както и високата скорост, са причината за инцидента.

Зареждане…

Сходни публикации

title="Мотори борци, самбисти и джудисти"
Мотори борци, самбисти и джудисти
Младеж загина при нелегални състезания с мотоциклети в Атина
18-годишен издъхна след катастрофа, карал бясно бракуван мотор
Млада жена е ударила мотоциклетист
38 годишен моторист с опасност за живота


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*