Концепцията „Aprilia Easyrider“ – силата регулираш всичко

Концепцията „Aprilia Easyrider“ – силата регулираш всичко

Концепцията за мотоциклет „Easyrider“ идва от дизайнера на байкове Роберто Вениле, който е работил съвместно с Aprilia. Всичко около мотора се върти около идеята за персонализация и дизайн. Концептуалният  Easyrider се гласи да бъде производствен модел, който да бъде силен символ на италиснанските възгледи.

Основата е на мотоциклета  Aprilia Shiver, а шасито е напълно регулируемо като моториста може да наглася седалката, дръжките и стъпенките. Рамата има различни части, свързани към плаващи връзки, което на практика позволява тази гъвкавост. Цялата стойка на каране може да бъде преобразена коренно, за да може да пасне на стила на моториста, който да избира между спортно и по-изпавено положение. Седалката и стъпенките на втория ездач също се регулира спрямо тази на първия.

Моделът  Easyrider би имал „ ride-by-wire“ тракшън контрол. Заради възможността за тотално преобразяване се отваря допълнително място за каска, навигация или пък по-голяма въздушна кутия. Слюдата на мотоциклета е изработена от плексиглас и може да бъде променяна, както на височина, така и на ъгъл. Може да се замени и с по-малка за любителите на спортното каране.

Спирачната система изпозлвана в концепцията Easyrider също е иновация при моторите. Предните спирачки позволяват да бъдат изпозлвани три различни вида накладки без да се налагат специални инструменти за смяната им. Проектът е започнал още през 2009-та година като двигателят се очаква да бъде вдуцилиндров с работен обем от 1200 куб.см

Сходни публикации

title="Aprilia се завръща в MotoGP"
Aprilia се завръща в MotoGP
AUDI с концепт за мотоциклет
Два проекта на Honda за LA Design Challenge
Honda Slammer Bagger – пропуск!
Aprilia RSV4 срещу Nissan GT-R: Войната на компютрите


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*