Два проекта на Honda за LA Design Challenge

Два проекта на Honda за LA Design Challenge

По време на автомобилния салон в Лос Анджелис  се провежда и дизайнерския конкурс LA Design Challenge.  Тази година тема на състезанието са полицейските коли. Honda представи два проекта – единият от Япония, другият от САЩ.

Студийният проект Honda CHiPs 2025 Traffic Crawler е дело на ателието за перспективен дизайн на Honda в Токио. Автор е младият дизайнер Рио Накаяма. За разлика от колегите си от другите разработки за съревнованието, японецът е творил самостоятелно. Рио смята, че към 2025 г. екологичните ограничения ще станат неактуални, тъй като всички ще се придвижват с електрическа тяга и следователно превозните средства ще нараснат по размер. По това време ще има роботизирано, вместо ръчно управление. Но все още ще има нужда от полицаи със скоростни автомобили.

Два проекта на Honda за LA Design Challenge 01

Над другия проект за LA Design Challenge 2012 са работили дизайнери от калифорнийското студио на Honda. Това е екип от трима души: Джейсън Уилбър, Еди Биртулеску и Радж Рихал. Разработката на Honda CHP Drone Squad е полицейски автомобил, който може да се управлява и от шофьора, и дистанционно. Освен това тематиката е допълнена от бордови мотоциклет, който във всеки един момент може да влезе в действие.

Два проекта на Honda за LA Design Challenge 02

Сходни публикации

title="AUDI с концепт за мотоциклет"
AUDI с концепт за мотоциклет
Honda Slammer Bagger – пропуск!
Мотор на растително масло… е не точно
Концепция за мотоциклет Peugeot 515
Hyundai с концепция за мотор


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*