Сезонна застраховка „Гражданска отговорност“

Сезонна застраховка „Гражданска отговорност“

Предложението е на застрахователи и засяга хората, които шофират само няколко месеца в годината

Застрахователи предлагат да се въведе сезонна застраховка „Гражданска отговорност“. Причинатa е, че у нас често шофьорите плащат само първите вноски от задължителната застраховка и след това, когато автомобилът вече не им трябва, спират.

Сезонната застраховка ще важи само за няколко месеца и ще бъде предназначена за тези, които използват автомобилите си само в определено време на годината. Според вносителите на предложението от гаранционния фонд тази мярка ще увеличи процентът на сключилите задължителна застраховка. С предложението на гаранционния фонд стикерът може да важи само три месеца – в периодите, в които  собственикът ползва колата.

Освен за автомобили, сезонните застраховки ще важат и за мотоциклети. По този начин ще дадат възможност на собствениците им, които ги карат само няколко месеца в годината, да  платят за определения период.

Някои шофьори обаче са против предложението, защото смятат, че така тези, които не карат цяла година, може да предизвикват по-често произшествия по пътя.

Едва 85% от моторните превозни средства в България са със сключена „Гражданска отговорност“. С предложението за сезонна застраховка застрахователите се надяват този процент да се вдигне.

Зареждане…

Сходни публикации

title="Как да не ни снимат камерите за скорост (видео)"
Как да не ни снимат камерите за скорост (видео)
Новият шампион в MotoGP: Сбъднах мечтата си
FIM представя мототуризма в Европарламента
Вижте видео от първата международна обиколка Gold Wing в България
Моторист пада, след като забърсва странично огледало (видео)


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*