Мотокрос в Сливен след 25 години

Мотокрос в Сливен след 25 години

За първи път от 25 години насам, мотокросът се заврърна в Сливен. Четвъртият кръг от националния шампионат бе този уикенд на трасето до летище „Бършен”.

Идеята се зароди през миналата година между БФМ и община Сливен, като така бе създадено най-новото трасе за мотокрос в България.

На пресконференция, кметът на община Сливен ген. Кольо Милев обяви, че трасето до летище „Бършен” е изградено по последните изисквания на UEM за безопасност на публиката и състезателите, разполага със съвременна оросителна система и съвременен асфалтиран падок, разполагащ с вода и електричество. Ген. Милев заяви, че са направени минимални инвестиции, които до края на годината ще бъдат общо около 60 хиляди лева. Предимството е, че в района на Сливен зимата е мека и трасето може да се използва целогодишно за тренировки и състезания.

Със състезанието в Силвен приключи първата част на националния шампионат по мотокрос. На старта застанаха над 90 български и 15 чуждестранни пилоти. След трите кръга досега в Поморие, Левски и Хасково, във всички класове се очакваше да бъде напрегнато. Участваха и пилоти от Сърбия, Турция и Гърция.

източник: motoclub.bg

Сходни публикации

title="Новият шампион в MotoGP: Сбъднах мечтата си"
Новият шампион в MotoGP: Сбъднах мечтата си
FIM представя мототуризма в Европарламента
Райдърите на Monster Energy разграбиха медалите в X Games Moto X Freestyle на X Games Los Angeles
Поморие посреща Европа с мотокрос върху пясък
Богдан Николов: През януари подавам оставка и всички ще са доволни


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*