ABS дебютира в новата гама MV Agusta F4

ABS дебютира в новата гама MV Agusta F4

Анти-блокиращата система с RLM (система против вдигане на задната гума) сега е налична за цялата гама F4. Системата предлага значително подобрение по отношение както на безопасността, така и на представянето при всякакви пътни условия.

Сърцето на системата ABS, монтирана на суперспортния модел на MV Agusta F4, е с лек и компактен Bosch 9MPlus електронен блок. Той съдържа датчици за налягане, които взаимодействат с два звукови ринга, разположени по един на всяко от колелата. Главното действие, разбира се, е да се намали спирачният път на влажни, мокри и всякакви настилки с ниско сцепление.

ABS дебютира в новата гама MV Agusta F4 02

Благодарение на управлението и неговите изтънчени алгоритми, освен предпазване от опасното блокиране на колелата, ABS системата на MV Agusta предотвратява прекалено рязкото намаляване на скоростта, което може да доведе до вдигане на задната гума, загуба на контакт с повърхността и евентуалното преобръщане на мотоциклета. Тези ситуации, които се срещат често при спортни мотоциклети с много силни спирачни системи, се предотвратяват от управлението на Bosch 9MPlus, който предприема контра мерки, за да предотврати загубата на сцепление на задната гума.

Системата ABS на новата F4 предлага два режима за управление, които лесно могат да бъдат избрани от бутоните на кормилото. Режим „Normal mode“, който гарантира, че системата ще се намеси при всяка ситуация. „Race mode“ от друга страна гарантира, че системата ще се задейства само в краен случай с минимални корекции – идеално решение за писта или на път, който позволява по екстремен подход. Разбира се, системата може да бъде изцяло изключена, ако пилотът реши, че това е най-подходящо за него.

ABS дебютира в новата гама MV Agusta F4 01

Сходни публикации

title="Първи снимки на MV Augusta Brutale Corsa"
Първи снимки на MV Augusta Brutale Corsa
MV Augusta F3 800 вече е на пазара
Десетте най-лоши и петте най-добри мото-реклами
MV Agusta 800 RIVALE – 2013
MV Agusta с нови модели Brutale за 2013 г.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*