MV Agusta 800 RIVALE – 2013

MV Agusta 800 RIVALE – 2013

Уникална по дизайн, проектиране, технология и абсолютно удоволствие при каране. Безспорно MV Agusta, 800 Rival навлиза в нов пазарен сегмент, там, където само емоциите доминират. Този мотоциклет разполага с изключителни характеристики и оставя малко на въображението ни: 170 кг, 125 к.с.

Ненадмината визуална идентичност вложена във всеки компонент и всеки елемент на тази машина. MV Agusta 800 Rivale е резултат от страст, опит и вдъхновение, за да улови същността на това, като истински представител на историческата марка. Rivale допълнително разширява гамата с новия три цилиндров двигатели, който дебютира на F3 675, а също и Brutale 675 и 800 заедно с обновената четири цилиндрова F4 и семейството на Brutale.

Rival 800 излъчва емоционален дизайн от всеки ъгъл. Доминиращ на пътя със своята смесица на хармонични и „противоречиви“-футуристични, черти, като същевременно запазва перфектния баланс, съдържащ елементи, които привличат окото ти с невероятно ниво на внимание към детайла.

MV Agusta 800 RIVALE - 2013 01

Скулптурна композиция, в която двигателят и шасито са винаги на фокус. Предния обтекател е компактен и дискретен, характеризиращ завършен темперамент и идентичност. Три елемента, калник, страничните панели и резервоара за гориво са индивидуални, но обединени, за да формират силна графична линия, който прави тази машина лесно разпознаваема.

Средната част е проектирана така, че да дава достатъчна свобода и комфорт на ездача, което позволява максимална свобода на движение на достатъчно голямото и ергономично седло.

Задната част е продължение на средната част с елегантна, криволичеща, завършваща във формата на острие линия с вградени лед светлини, за да акцентират върху задния профил.

Отпред профилирания LED фар подчертава профил на мотора, свиващ визуална му ширина. Това решение предлага абсолютно отличителна идентичност, и увеличава видимостта при шофиране на фар. Предните мигачите са интегрирани перфектно с красив дизайн в отделни елементи на кормилото. Задните светлини и мигачите са настанени в два отделни елемента в опашката на мотора. Огледалата за обратно виждане са естествено продължение на кормилото, интегрирани безупречно в дизайна на мотора. Те може да се прибират за спортно каране на затворени пътища или писта.

Арматурното табло е проектиран специално за Rivale 800 с модерен „черно-бяло“ мулти-функция дисплей. То е компактно, за да се вгради в предните аеродинамични пропорции на дизайна, и в същото време остава напълно четливо, като същевременно предлага максимална достъпност на информацията и функционалност.

Шасито и двигателя отново са главните действащи елемента. Изобразяват перфектна комбинация от фина инженерна мисъл в смес от скулптурна красота, механична чистота, функционалност и обща ефективност. Три цилиндровия двигател дава пъргавост, бързина, динамика и душата на новия Rival 800 надхвърляща въображението. Компактноста е задължителен елемент, освен технологичните постижения. Три цилиндровия редови двигателна Rivale 800 разполага с датчик-брояч на завъртанията на коляновия вал, иновация който дебютира на новия Supersports F3 675, уникално решение за пътя, въплъщение от състезателния дух на MV Agusta. Технологията MVICS (Motor & Vehicle Integrated Control System) позволява гладко освобождаване на мощността, динамика дори и в екстремни натоварвания, с вградени три двигателни карти по желание на ездача. Потребителската настройка позволява пълна свобода в отговор на личните изисквания и предпочитания на водача. Подаването на газта е подпомогнато от технологията Ride-By-Wire.

MV Agusta 800 RIVALE - 2013 02

Рамата е подписа на философията – MV Agusta. Предната част се състои от стоманени тръби, съчетан със задна част от две алуминиеви плочи, които действат като опорна точка за изваяния едностранен шарнир и задно окачване. Размерите на шасито са предефинирани за да се гарантира невероятна стабилност и управление, ъгъла на вилките е повишен с половин градус в сравнение на Brutale 800. Хода на окачването както на вилките така и на задния амортисьор също е повишен за да осигури комфорт и адаптивност към повърхността на пътя. Окачването е Marzocchi и Sachs. Те са напълно регулируеми за отскок, натиск и натягане на пружината.

Както е на всеки байк от семейството на MV Agusta, спирачната система използва най-добрите продукти, за да се постигне отлична производителност. Чифт предни дискове с диаметър 320 mm с радиален блок Brembo с вградени по четири бутални цилиндъра. Задната спирачка се състои от диск диаметър 220 mm, с вграден двуцилиндров блок.

Този изключителен, чистокръвен – MV Agusta 800 Rivale ще бъде на разположение през втората половина на 2013 г. на цена от € 10,990.

Сходни публикации

title="MV Augusta F3 800 вече е на пазара"
MV Augusta F3 800 вече е на пазара
MV Agusta с нови модели Brutale за 2013 г.
Brutale 675 – новият шедьовър на MV Agusta вече и в България
Легендарните мотоциклети MV Agusta вече се предлагат и в България
Отвътре: Как се сглобява мотоциклета MV Agusta


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*