Indian представиха Thunder Stroke 111

Indian представиха Thunder Stroke 111

През годините, имаше много опити да се възстанови америанската легенда Indian от дъщеричката на Polaris – Victory.

С оповестяването на своя изцяло нов двигател на изложението „Daytona Bike Week“, Indian прави огромна стъпка към превръщането си в сериозна конкуренция на Harley-Davidson.

Не е изненада, че новият двигател не е мулти-клапаново DOHC чудовище. Той  е с въздушно охлаждане, V-образен двигател. Не се учудвайте – това се продава на пазара от Harley-Davidson, и тъй като Харли са купувачите, а Indian искат да привлекат купувачи, не е учудващо, че следват тази линия.

Какво ви е необходимо да знаете за двигателя „Thunder Stroke 111‘?

Във версията 1811 куб/см. – това е дълго-тактов двигател (размер и ход на буталото – 101 мм х 113 мм), създаден като е наблегнато на въртящия момент, отколкото на мощността.

Двата клапана на всеки цилиндър се задвижват от техни собствени паралелни повдигачи от три вала и V-образни цилиндри на 49 градуса.

До тук  доста в стил Harley. Разбира се, на външен вид са по-„индианско“ направени, с пропорции на  цилиндъра и главата, които ни връщат старите модели. За разлика от повечето традиционни V-образни мотори, този е с единна трансмисия, като  двигателя и скоростната кутия споделят едно и също масло, и с изключение на първата, всички предавки, са спирално нарязани за намаляване на шума при предаване.

Indian твърдят, че моторът вече е тестван на повече от един милион мили, също така са направени над 2000 часа тестове на дайно-то.

Първият мотор с новия двигател трябва да се появи по-късно тази година. Все още няма обявена цена, но фирмата иска да се конкурира с Harley, така че едва ли ще бъде твърде скъп.

Сходни публикации

title="Показаха новия Indian Chief на мотосъбора Стърджис - видео"
Показаха новия Indian Chief на мотосъбора Стърджис – видео
Новата реклама на Indian Motorcycles насочена срещу Harley-Davidson
Само 35 броя Indian Chief Vintage LE
Indian Motorcycle представи Chief Vintage LE за 2013 г.
Първият мотоциклет Indian Chief произведен от Polaris Industries


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*