В Сливен се проведе парад на ретро автомобили и мотоциклети

В Сливен се проведе парад на ретро автомобили и мотоциклети

Парад на ретро автомобили и мотоциклети се състоя в Сливен по случай наближаващия празник на града – Димитровден. Ретро парадът събра на площад „Хаджи Димитър” десетки модели-легенди от автомобилния свят на миналия век, които пристигнаха в Сливен, за да участват в изложението. Най-старата кола датираше от 1929-та година, но гражданите и гостите на града успяха да видят също и марките Renault Alpine, Opel Olympia, Alfa Romeo, Волга, Москвич 408 и още много други модели. Най-голям интерес на изложението предизвика ямболският автомобил „Робин Худ”, който се оценява на сумата от 11 хиляди паунда. „Трябва да има постоянство, старание и любов, за да поддържате в изправност такива автомобили и мотоциклети”, каза кметът Милев, като подчерта, че общинска администрация ще направи всичко възможно този ретро парад да се превърне в традиционно мероприятие в програмата за честването на Димитровските празници.

Инж. Кольо Милев връчи приза за най-добър автомобил на Тончо Желязков с неговия Opel GT от 1969 година. Наградени бяха също така и Авто-Мото Ретро клубовете в Бургас, Ямбол и Стара Загора.

Атрактивните немски, френски, английски и руски автомобили, заедно с десетте мотора направиха парадна обиколка на града и зарадваха онези граждани, които не можаха да посетят събитието на площада в Сливен.

Сходни публикации

title="Над 40 000 се събраха на BMW Motorrad Days в Германия"
Над 40 000 се събраха на BMW Motorrad Days в Германия
Папа Франциск благослови рокерите
Мотоциклетни страсти този уикенд на пистата в Долна Митрополия
Папа Бенедикт XVI благослови резервоарите за Harley-Davidson
Приморско ще е домакин на V-ти Национален оф-роуд събор от 6 до 9 септември


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*