Папа Франциск благослови рокерите

Папа Франциск благослови рокерите

Папа Франциск напусна в неделя сутринта границите на Ватикана, за да се разходи с открития си бял джип сред окупиралите подстъпите към папската държавица рокери на мотори „Harley Davidson”. По-специално първосвещеникът на католиците излезе от площад „Свети Петър” и тръгна по булеварда „Кончилиационе”, който е италианска територия.

Папа Франциск благослови рокерите 01От двете му страни бяха заформили шпалир хиляди фенове на прочутата марка мотоциклети, които дойдоха в Рим за купона по повод нейната 110-та годишнина. Автомобилът на папата се спря повече от десет пъти, като Светият отец приветства и благослови гостите си, а те му отговориха със скандирания  на различни езици: „Да живее Франциск!”

 

Папа Франциск благослови рокерите 02След като папата се върна на площада, рокерите го последваха масово пеша, за да изслушат неделната му проповед, посветена на защитата на човешкия живот. В нея, без да се церемони, светият отец осъди абортите и евтаназията, защото били диктувани от човешкия егоизъм и различни интереси, а не от любовта към ближния и от свещеното право на живот. Папата обяви: „Да” на любовта и „не” на егоизма, „да” на живота и „не” на смъртта, „да” на свободата и „не” на робуването на премногото идоли на нашето време!” „С една дума – подчерта Франциск – нека кажем „да” на Бог, който е любов, живот, свобода и никога не разочарова!”

Сходни публикации

title="Карай най-новите мотори YAMAHA на писта!"
Карай най-новите мотори YAMAHA на писта!
Judas Priest в Арена Армеец на 30 юни 2015
„Мото Ангели“ помагат на децата във Варна (видео)
Бъди мото мачо, но хитро
Първи мото салон в София


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*