Мотокрос: Айтос определи шампионите на България

Мотокрос: Айтос определи шампионите на България

Националният шампионат по мотокрос отново се завърна на трасето край Айтос. Там бе последният кръг от националния шампионат и във всички класове се разрази оспорвана битка, каквато подобава на финално състезание. Затова пилотите дадоха всичко от себе си, макар че някои бяха осигурили или почти осигурили титлите си.

Точно такъв е случаят в най-малкия клас МХ65, където Хакан Халми (Мотоспорт Варна) с КТМ още на предишния кръг си бе осигурил титлата. Това обаче не му попречи да спечели убедително и това състезание, като бе най-бърз в двата манша. Така Хакан спечели всички стартове от шампионата, с изключение на първия в Поморие, но той не се зачита за крайното класиране. Затова Халми има пълен актив от 300 точки. Втори и в Айтос, и в крайното класиране бе неговият съотборник Момчил Иванов, а трети стана Жулиан Георгиев (Мотор рейсинг Варна), двамата с КТМ.

Много интересна бе ситуацията в клас МХ85, където с титлата триумфира отново Майкъл Иванов (Троян Моторспорт 01) с КТМ. Майки не стартира в последните два кръга, тъй като реши да премине в по-горния клас МХ2. Въпреки това стана шампион с 247 – само с една точка преднина пред Ивелин Манев (Мото спорт Варна) с КТМ, който събра 246 т., но спечели последните две състезания в Севлиево и Айтос. Трети в шампионата стана Николай Манов (Мотошмиц рейсинг) с КТМ. Иначе той бе трети в Айтос, а пред него се класира Ивилин Господинов (МСК Орел) с КТМ.

Оспорвана бе и битката за титлата в клас МХ2 Junior. Шампион стана Георги Гочев (Крейзи фокс Варна) с КТМ, който събра 254 т. Втори с 246 т. бе Шевки Шевкиев (Мото спорт Варна) със Suzuki, който спечели състезанието в Айтос, а след него се класира Майкъл Иванов. Това бе първата победа на Шевки през тази година. Трети в шампионата е Янко Ташев (Ридо Самоков) с Yamaha.

Шампион в клас МХ2 стана Кристиян Кръстев (Фокс депо) с Yamaha, а само на 20 т. след него е Георги Гочев. Кристиян бе винаги в челото през целия сезон, въпреки че има една победа – в Троян. Гочев пък спечели в Поморие. Трети остана Шевки Шевкиев, като не му достигнаха само 4 точки да изпревари Гочев в крайното класиране.

Николай Йовчев (Ринг Айтос) с Honda спечели титлата в клас МХ1. Той се представи отлично пред собствените си фенове и спечели състезанието на трасето, което познава перфектно. Той имаше сериозен точков актив от победите си в Поморие, Самоков и Хасково, но в Троян не участва. Въпреки това, само 20 т. делят Йовчев от втория в класирането Тодор Тотев (Литекс Ловеч МК) също с Honda. Трети стана Добромир Добрев (Моторейсинг Симитли), също с Honda. Тотев, както и Добрев са двамата пилоти, които имат актив от всеки един манш през този сезон.

Антон Найденов (МСК Торнадо) със Suzuki е новият шампион на България в МХ. Той взе титлата, благодарение на победата си в Айтос и събра общо 267 т., докато основния му съперник за тилтата Юлиян Райчев (Мотоклуб Хасково) с КХ остана втори с 258 т. Юлиян остана втори в Айтос, въпреки че спечели първия манш. Трети в крайното класиране е Веселин Малинов (Панрейсинг) с Yamaha, който спечели предишният кръг в Севлиево.

При АТV-ата Николен Кушев (Боляри) с Yamaha си обече работата още в предишния кръг в Севлиево.

В отборното класиране при юношите, с максимален брой точки – 175 е екипът на Мото спорт Варна. Втори станаха Тексим Мотоспорт Перник със 148, а трети са със 144 т. са Мотошмиц Рейсинг София. При мъжете отборен шампион е Фокс Депо със 166 т., следван от Литекс Ловеч Моторспорт със 156 и Мотоспорт Варна със 126.

Сходни публикации

title="Поморие посреща Европа с мотокрос върху пясък"
Поморие посреща Европа с мотокрос върху пясък
Троян ще бъде домакин на източноевропейския шампионат по мотокрос
Отборна купа за България на шампионата по мотокрос в Хасково
Хасково приема предпоследния кръг на източноевропейския шампионат по мотокрос
Мотокрос: България над всички


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*