Мотокрос: България над всички

Мотокрос: България над всички

Българските пилоти заеха първите места в четири от класовете и се класираха пред Румъния и Македония. Заедно с това състезание, бе и третия кръг от националното първенство.

При най-малките в клас 65 куб. см победата спечели Хакан Халми с КТМ. Това е третата му победа за сезона, в която той е най-бърз и в двата манша. Той е начело във временното класиране с 213 т. Втори се класира Момчил Иванов със същия мотоциклет, като излезе на втора позиция в класирането със 179 т., с недна повече от третия – Никола Хранич от Хърватска. Трети стана Жулиян Георгиев, който обаче е на втора позиция в националния шампионат.

В клас 85 куб. см победата бе за Майкъл Иванов с КТМ, който отново спечели и двете състезания. Досега от началото на шампионата той има само два загубени манша. Майки води в класирането с 237 т. пред румънеца Роберт Томпа със 173 т., който се класира втори в Самоков и Иван Петров със 172. В националния шампионат лидер е също Майкъл Иванов, следван от Ивелин Манев и Иван Петров.

Трима българи оглавяват класирането при младежите в клас МХ2. На Ридо поредна победа на собственото си трасе спечели Янко Ташев с Yamaha, следван от Шевки Шевкиев със Suzuki и Иван Петров с КТМ, който се пробва в по-горния клас. Лидерът в класирането Георги Гочев се класира четвърти.  В нашия шампионат лидер също е Георги Гочев, следван от Шевкиев и Кристиан Ангелов с Yamaha.

При мъжете в клас МХ2 за източно-европейския шампионат победата също бе за Ташев, следван от Джордже Кабал (Румъния) и Шевки Шевкиев. Класирането оглавява Кабал, следван от Кристиан Кръстев с Yamaha и Георги Гочев. За националния шампионат лидер Кръстев, следван от Гочер и Шевкиев.

В клас МХ1 и двата манша спечели лидерът в класирането Николай Йовчев  с Honda, следван от Добромир Добрев със същия мотоциклет, а трети стана Христантос Хараламбос (Кипър) с КТМ. Лидер в класирането е Йовчев, пред румънеца Адриан Ръдута с КТМ и Тодор Тотев с Honda. В националния шампионат начело са Йовчев, Добрев и Тотев.

В клас МХ победата в Самоков спечели Мартин Тодоров с Yamaha, следван от Антон Найденов със Suzuki и Юлиян Райчев с Kawasaki. В класирането начело е Райчев, следван от Найденов и Васил Стоянов с Kawasaki. В националния шампионат води Антон Найденов, следван от Юлиян Райчев и Веселин Малинов с  Yamaha.

В клас ATV победата спечели Калин Лесидренски, следван от лидера във временното класиране Николен Кушев, а трети е Мартин Аламуров.

В националния шампионат начело е отборът на Мото Спорт Варна, следвани от Тексим Мотоспорт Перник и Мотошмиц Рейсинг София.

Сходни публикации

title="Поморие посреща Европа с мотокрос върху пясък"
Поморие посреща Европа с мотокрос върху пясък
Мотокрос: Айтос определи шампионите на България
Троян ще бъде домакин на източноевропейския шампионат по мотокрос
Отборна купа за България на шампионата по мотокрос в Хасково
Хасково приема предпоследния кръг на източноевропейския шампионат по мотокрос


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*