Махнахме го окончателно!!!

Махнахме го окончателно!!!

След повече от 3 години проучване, обсъждане и активни преговори, успяхме да убедим Столична община и ръководството на КАТ София, че забраната за движение на мотоциклети по бул. Цариградско шосе е лишена от смисъл и дори опсана.

В четвъртък (28 юни), столичният общински съвет реши да отпадне забраната за движение на мотоциклети в участък от бул. „Цариградско шосе”. Досега беше забранено движението на този вид превозни средства в участъка между Орлов мост и бул. „д-р Г.М. Димитров“.

Някои общински съветници възразиха срещу отпадане на забраната, тъй като ще се създадат много предпоставки за пътнотранспортни произшествия. Кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че предложението за отпадане на забраната е вследствие на експертно мнение.

„Директорът на КАТ потвърди, че не е логично по бул. „Цариградско шосе” да се движат мотоциклети, а да е разрешено по Околовръстния път. Ние наказваме тези, които са добросъвестни и които спазват правилата, недобросъвестните си правят каквото искат”, каза столичният кмет.

Само за час 130 мотористи нарушават забраната за движението през бул. „Цариградско шосе“. Това стана ясно в средата на месец май. Резултатите бяха обявени след експеримент на „Пътна полиция“, проведен през миналата година. Забраната водела до това мотористите да се смесват с трафика по бул. „Шипченски проход“ и бул. „Драган Цанков“.

Припомняме ви, че предложението за отпадане на забраната беше направено в края на март. Тогава кметът Йорданка Фандъкова обяви идеята на откриването на мотосезона пред храм-паметник „Александър Невски”.

Сходни публикации

title="КАТ, MOTO.BG и Atrox MCC влязоха в клас заради безопасността на пътя"
КАТ, MOTO.BG и Atrox MCC влязоха в клас заради безопасността на пътя
КАТ, MOTO BG и представители на част от софийските мото клубове предлагат решение на незаконните гонки с мотори
Карай най-новите мотори YAMAHA на писта!
„Мото Ангели“ помагат на децата във Варна (видео)
Мотори борци, самбисти и джудисти
Закриване на мото сезон 2014
Най-големият мото фестивал в Европа ще тресе Австрия


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*